SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İdam Kaçınılmaz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:44:41
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’yi ayağa kaldıran Özgecan Aslan cinayetinin ardından idam cezasının yeniden getirilmesi konusu yüksek sesle dillendirilirken, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de, “İdamın kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum” dedi. 

Herkesin vicdanını derinden yaralayan vahşi cinayet sonrası minibüsçü esnafının töhmet altında bırakılmaması gerektiğini ifade eden Milletvekili Mustafa Şahin, son yaşanan bu olay sonrası toplum vicdanının derinden yaralandığını, son günlerdeki eylemlerle gördüklerini söyledi.

Demokratik ve sosyal hukuk devletinde yapılan kanunların caydırıcı olması gerektiğini dile getiren Şahin, "Suç varsa cezanın da olması gerekiyor" dedi. 

Kur'an-ı Kerim’de bile bazı ayetlerde kısasa kısas olduğunun altını çizen Şahin, şöyle konuştu: “Ama biz bunu söylediğimizde bazı çevreler sanki bu ülke din devletine gidiyormuş gibi ayaklanıyor. Ne olursa olsun bir kulun hakkını cezasını ancak orada mağdur edilen insanlar teslim edebilir. Devlete karşı işlenen suçlarda belki devletin affetme yetkisi olabilir ama kişiye karşı yapılan caniliklerde ancak onun ailesi tarafından vicdanen rahatlayabileceği bir ceza olmalı. O yavrumuz tekrar gelmez ama mutlaka hak etmiş olduğu cezanın da yerine getirilmesini beklemekteyiz.”

İdam cezasının AKP döneminde kaldırıldığı yönünde söylemlerin olduğunu ve bu şekilde Hükümete karşı saldırıların yapıldığını belirten Şahin, idam cezasının 99 yılında bebek katilinin yakalanmasından sonra o dönemdeki 3’lü koalisyon tarafından kaldırıldığını söyledi. AKP geldiğinde idam cezasının uygulanmadığını belirten Şahin, “Ama ben kesinlikle bir milletvekili olarak kişiye karşı işlenen bu gibi suçlarda idamın kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Şahin, idam cezasının bugün olmasa bile yarın kurulacak 25. Dönem hükümetinde kişilere karşı yapılan buna benzer bir takım suçlarda gündeme getirileceğine inandığını söyledi ve idamın en azından vicdanen rahat edilmesi noktasında kaçınılmaz olduğunu savundu.

MAHALLE ZİYARETİ..

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Cirikpınar Mahallesi Muhtarı Öztürk Dağdelen’i ziyaret ederek sorunlar hakkında bilgiler aldı. 

Beraberinde parti yönetimi ile birlikte Muhtar Öztürk’ü ziyaret eden Milletvekili Şahin, sorunları yerinde tespit etmek ve vatandaşların taleplerini dinleme adına bu tür ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 Şubat Cumartesi günü Malatya’ya geleceğini belirten Şahin, “10 Ağustos seçimlerinden sonra Sayın Cumhurbaşkanımız ilk kez Malatya’mıza geliyor. İnşallah Malatya’ya yakışır bir şekilde yine Sayın Cumhurbaşkanımızı karşılayacağız” dedi.

7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, 2011 yılında girdikleri TBMM çatısında yeni bir anayasa yapma çalışmaları yaptıklarını ancak bununda diğer çalışmalar gibi engellendiğini belirtti. Darbecilerin yaptığı 1982 Anayasası ile ülkede siyaseti sürdürmeye çalıştıklarını belirten Şahin, yeni Anayasanın yapılması için uğraştıklarını ancak muhalefetin buna engel olduğunu söyledi. Bu seçimlerde hedeflerinin 400 milletvekili çıkarmak olduğunu belirten Şahin, “25. Dönem milletvekilleri inşallah bu şerefe nail olacaklardır. Yeni Anayasayı vatandaşlarımızın desteği ile ele güne muhtaç olmadan çıkaracağız. Yeni, sıfır kilometre bir Anayasayı Rabbim bizlere nasip eder diyorum” dedi.

Cirikpınar Mahallesi Muhtarı Öztürk Dağdelen ise, Milletvekili Şahin’e teşekkür ederek mahallede yer alan bazı sorunları dosya halinde sundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız