SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İdam Kararına Protesto

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:06:03
İdam Kararına Protesto
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Ortak Değerler Platformu'nun organize ettiği protesto eyleminde, Mısır'ın askeri darbeyle devrilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam cezası kınandı.

Ortak Değerler Platformu öncülüğünde Soykan Parkı’nda öğle namazından sonra düzenlenen protesto eylemine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, milletvekili adayı Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, çok sayıda STK ve dernek temsilcisi katıldı. Eylemde, Mısır’ın halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye verilen idam cezası kınandı.

Yapılan konuşmalarda, batı dünyasının Mısır’da Müslümanlara uygulanan şiddet ve katliama seyirci kaldığı belirtilerek, darbeci Sisi’nin de Firavun’un izinden gittiği dile getirildi. Kur’an-ı Kerim ve mealinin de okunduğu basın açıklamasında, sloganlar da atıldı. Suriye’deki iç savaşta yaşanan patlamada yüzü tamamen yanan 7 yaşındaki Vasim Şender'ın elinde Mursi resmiyle Rabia işareti yaparak, ülkesinde ve İslam coğrafyasında yaşanan zulme tepki göstermesi eyleme damgasını vurdu. AKP Genel Başkan Yardımcısı Çalık’ın da yakından ilgilendiği minik Vasim eylemin simgesi oldu.

Basın açıklaması, yapılan dualarla son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız