SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İdam Kararlarını Protesto

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:28:26
İdam Kararlarını Protesto
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, Mısır’da 529 kişiye verilen idam kararıyla ilgili açıklamasında, yaşananların insanlık ayıbı olduğunu belirterek 24 Mart’ta 529 kişiye verilen idam kararının 21.yüzyılın kara bir günü olarak hafızalarda kalacağını ifade etti. Bu arada AKP Gençlik Kolları da, idam kararlarını protesto için imza kampanyası başlattı.

TÜFENKCİ'NİN AÇIKLAMASI..

İl Başkanı Tüfenkci “Mısır'ı yaklaşık 30 yıl boyunca diktatörlükle yöneten Hüsnü Mübarek'in 2011'de istifasının ardından 2012'de demokratik çoğunlukla, halkın özgür iradesiyle cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi iktidarı Mısır için, Mısır’lı kardeşlerimizin geleceği için umut niteliğindeydi. Ancak 1 yıl sonra yapılan askeri darbe ile halkın iradesi alaşağı edildi. Yaşananların demokrasiyle, hukukla, kişi hak ve özgürlükleriyle bağdaşmadığı gibi kelimenin tam anlamı ile bir insanlık ayıbıdır.

24 Mart günü idam kararı verilen 529 kişi ve binlercesi, Mısır için, Mısır’ın geleceği için diktatörlere, zalimlere, katillere karşı iradesinin arkasında dim dik duran, iradesine, kararına, özgürlüğüne sahip çıkan tüm bu insanlar bizim kardeşimizdir. Biz Türkiye olarak, dün olduğu gibi bugünde tüm halkımızla beraber maddi ve manevi gücümüzü, desteğimizi, duamızı Mısır’lı kardeşlerimizden esirgemeyeceğiz. Ne zaman ki Mısır’da, Gazze’de Suriye’de, Arakan’da kan gözyaşı durur, ne zaman ki çocukların ölmediği, annelerin ağlamadığı bir gün görürsek işte o zaman huzurlu oluruz, o zaman baharı yaşarız.” dedi. 

AKP GENÇLİK KOLLARI’NDAN İMZA KAMPANYASI

Bu arada Mısır’da 529 kişiye idam kararı verilmesini protesto için AKP Malatya Gençlik Kolları tarafından imza kampanyası başlatıldı.

AKP Gençlik Kolları üyeleri bir süre yürüyüş yaparak Soykan Parkı’nda imza kampanyası için stant açtı.

Burada bir basın açıklaması yapan Gençlik kolları Yönetim Kurulu Üyesi Murat Berktaş, “ Bugün Mısır’da  idam kararı ile yargılanan 529 kardeşimize yalnız olmadıklarını göstermek için bir araya geldik” dedi.

İmza kampanyası sırasında ellerinde çeşitli dövizler taşıyanlar sık sık ‘Sisi Katil’  sloganı attılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız