SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İdareci Önde Olmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:27:49
A- A+ PAYLAŞ

Kampanyada kan bağışında bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Kan bağışı toplumsal bir duyarlılık ve insani bir yaklaşımdır” dedi.

Sosyal sorumluluk projelerine büyük duyarlılık gösteren ve etkinliklerde sürekli yer almayı tercih eden Yeşilyurt Belediyesi örnek bir çalışmaya daha imza attı.  ‘Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır’ sloganıyla hareket eden Türk Kızılay’ı ile Yeşilyurt Belediyesi ortak bir çalışmayla kan bağışı kampanyası başlattı. 

Doğal Afetler başta olmak üzere acil kan arayan vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmak için kan bağışı kampanyalarına ağırlık veren Türk Kızılay’ına bağlı Kan Bağış Merkezi, toplumdaki duyarlılığı artırmak amacıyla Kamu ve Kuruluşlar nezdinde başlattığı çalışmalar kapsamında Yeşilyurt Belediyesinin Yakınca’daki Hizmet Binasında kan bağışı ünitesi kurdu. 

Gün boyunca devam eden kan bağışı kampanyası kapsamında Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat başta olmak üzere Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve personeller kan bağışında bulundu.

Kan bağışının toplumsal bir duyarlılık ve insani bir yaklaşım olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, kan bağışı sırasında yaptığı açıklamada “Sağlık açısından ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın imdadına koşan Kızılay'ımızın rezervinde kan birikimine katkı sağlamak bizimde görevlerimiz arasındadır” dedi.

 Başkan Polat, “Özellikle idarecilerin sadece tavsiye edenlerden olmaması lazım, kendileri de aslında yapılan işlemlerde önde olmaları gerekmektedir. Kızılay Kan Bağış Merkezinin başlattığı “Kan Bağışı Hayat Kurtarır” kampanyasına bizlerde destek veriyoruz. Yeşilyurt Belediyesi olarak Kızılay ile birlikte Kan Bağışı kampanyasını başlattık, bende bu çerçevede bir ünite kan verdim. Kızılay’ımız dünyanın her tarafında nerde bir sıkıntı varsa, nerede bir üzüntü varsa, nerede bir afet varsa mutlaka orada olur ve oranın insanlarına el uzatır. Burada din farkı da gözetilmez. Kızılay’ımıza bir bakarsanız Myanmar’da, bir bakarsınız Somali’de, bir bakarsınız Tsunami’nin olduğu bölgelerde görürsünüz. Suriye’de Irak’ta mazlumlara, Yezidilere yardım ettiğini görürsünüz. Bu yönden bakıldığı zaman Kızılay’ın rezervinde kan birikiminin sürekli olması bizim açımızdan da önem arz etmektedir. Kan vermek ayrı zamanda kişi açısından sağlık demektir, çünkü vücut kanı verdiği zaman kan hücrelerinin yenilenmesi de sağlanmaktadır. Doktorlar da zaten kan vermenin sağlıklı olduğunu ifade ediyorlar” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız