SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İdareye' Bir Hayal Kırıklığı Daha!

A- A+ PAYLAŞ

Gelir elde etmek için gayrimenkullarını satışa çıkarma yolunu tercih eden İl Özel İdaresi, Özel İdare İş Merkezi ve Altın Kayısı Oteli'nden sonra satışa çıkardığı üçüncü gayrımenkulu olan Köy Garajını da satamadı.. Arapgir Garajı olarak da adlandırılan yere talipli çıkmayınca, ihalenin ertelendiği öğrenildi.

Çeşitli harcamalarını karşılayabilmek, yatırım yapabilmek için kaynak arayan İl Özel İdaresi, bir süre önce Akpınar girişindeki Özel İdare İş Merkezi'ni satışa çıkarmıştı. Bayındırlık birim fiyatlarına göre yapılan değerlemede 30 trilyon civarında fiyat belirlenen iş merkezine talip çıkmamıştı.

Özel İdare, geçtiğimiz haftalarda da mülkiyeti kendisine ait olan Altın Kayısı Oteli'ni 5.3 dönüm arsası, 7 katlı binası ve tüm otel donanımıyla 6.5 milyon YTL muhammen bedelle satışa çıkarmış, bu ihaleye 1 kişi katılmış, o da 1.5 milyon YTL teklif verince, ihale iptal edilmişti.

Özel İdare, Çevreyolu'nun Çavuşoğlu Mahallesi sınırlarında 1980'li yıllarda yaptırılan, içerisinde halen 2 katlı kapalı otopark, 12 dükkan, 1 büfe ve 2 tuvalet bulunan alanı da 5 milyon 823 bin YTL muhammen bedelle satışa çıkardı. Bu ihaleye katılım olmadığı bildirildi.

İl Özel İdaresi'nin satışa çıkardığı gayrimenkullerin "müşteri" bulamamasının gerisinde, başta Sümerbank Fabrikası olmak üzere birçok kamu tesisinin "özelleştirme" adı altında "gerçek değerinin çok altında satılmış olması ya da bu şekilde satılma beklentisi, Özel İdare gayrimenkullerinin ise normal değerleme ile satışa çıkarılması"nın yattığı öne sürülüyor. Bilindiği gibi, Sümerbank Fabrikası, tüm fabrika donanımı (makineler, stok vs.) ve 129 dönüm "çok değerli" arazisiyle toplam 5.5 milyon dolara satılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız