SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İDDİA!. 21 Bakanlıktan 7'si Kapatılacak, Biri de..

0
Güncellendi - 2018-05-26 06:16:38
İDDİA!. 21 Bakanlıktan 7'si Kapatılacak, Biri de..
A- A+ PAYLAŞ

24 Haziran seçimlerinden sonraki dönemde bakanlıkların yapısının değiştirileceğine ilişkin iddiaların ardından, Hürriyet'te Nuray Babacan imzasıyla yeralan bir haberde, 7 bakanlığın kapatılacağı, bu bakanlıklardan birinin de AKP Malatya Milletvekili ve 1. sıra milletvekili adayı Bülent Tüfenkci'nin halen görev yaptığı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olduğu öne sürüldü.

hurriyet.com.tr'de "21 Bakanlıktan 7'si Kapatılıyor" başlığıyla yayınlanan haberin girişi şöyle:

"HÜRRİYET, bakanlıkların yapısının değiştirileceğine ilişkin ilk çalışmaları haber yapmıştı. Bu konudaki çalışmalarda sona yaklaşılıyor. 21 mevcut bakanlıktan Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı kapatılacak. Ekonomi başta olmak üzere birçok bakanlığın yetki ve sorumlulukları artacak.

YAPILAR DEĞİŞECEK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yeni adı Sanayi ve Bilim Bakanlığı olarak değiştirilecek. Bu bakanlık aynı görevi üstlenecek. Çalışma Bakanlığı’nın adı İş Hayatı ve Güvenliği olarak değiştirilecek. Bu bakanlığın çalışma alanı da aynı kalacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sadece Şehircilik Bakanlığı olarak anılacak. Ancak bu bakanlığın yapısında hem çevre faaliyetleri hem de su işleri olacak. Kapatılan Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın görevlerinin yarısını bu bakanlık üstlenecek. Kapatılan Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın orman alanlarıyla ilgili tüm faaliyetleri Tarım Bakanlığı’na verilecek. Bu bakanlığın adı Orman Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın adı Enerji ve Doğal Kaynaklar olarak değiştirilecek ancak yapısı değişmeyecek..."

Haberin tamamını, hurriyet.com.tr'ye aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14-bakanli-yeni-sistem-40847582

hurriyet.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ahmetmalatyali (5 yıl önce)
    Bir bakanimiz vardi o da yok artik
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA LI (5 yıl önce)
    Malatya da Gümrük Müdürlüğü yatma Müdürlüğü , malatya ya ne faydası olmuş kapatılsın gitsin bari çok yerinde bir karar almış reisimiz helal olsun, birde malatya da AKP nin oyu düşerse o zaman Vekilleri toplayıpda bu sayımız neden düştü deyipde sebebini sorarsa çok daha güzel olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Onun cevabını vekillerin değil, kendinin vermesi lazım .İnşallah gidecek, Maral Hatun gelecek.
    0
    0
    Yanıtla