SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İddia Gerçek Değil!"

A- A+ PAYLAŞ

 

Terör örgütü PKK mensuplarının, 14 yıl önceki bir çatışmada öldürüldükleri ve toplu mezara gömüldükleri iddiası yapılan araştırmada çürütüldü.

Tunceli'nin Çemişkezek ilçesinde, 1997 yılında gerçekleştiği söylenen iddia sonrasında Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı soruşturma açmıştı. Soruşturmanın sonunda iddianın gerçek olmadığı ortaya çıktı.

8 kişi avukatları aracılığı ile Çemişgezek Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak 11 Nisan 1997 yılında Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde çıkan çatışmada öldürülen 18 PKK'lının toplu halde gömüldüğünü iddia ederek aile yakınları olarak mağdur olduklarını ileri sürdü.

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nca yürütülen soruşturmada, 11 Nisan 1997 tarihinde Çemişgezek ilçesi Gözlüçayır köyü Körkaya mevkiinde meydana gelen olayda, terör örgütü PKK'lı 18 teröristin öldürüldüğü, bunlardan 2'sinin kimlik tespitinin yapıldığı, 1 PKK'lının ise sağ olarak yakalandığı belirlendi. Sağ olarak yakalanan ve Malatya Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yargılanan Kamber Yıldırım adlı teröristin müebbet hapis cezasına çarptırıldığı belirlendi.

Dosya içerisinde olayla ilgili olarak 13 Nisan 1997 tarihli ölü muayene ve otopsi tutanağı örnekleri bulunduğu, Çemişgezek Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ölüm muayene otopsi işlemlerinde, ölen 18 PKK'lı teröristin ayrı ayrı muayenelerinin yapıldığı ve cesetlerin durumlarının anlatılarak ölüm nedenlerinin tespit edildiği kaydedildi.
Soruşturma kapsamında bazı tanıkların ifadelerinin alındığı ve bu tanıkların o dönem, PKK'lı teröristlerin otopsi işlemlerinin ardından tek tek kefenlenip yine tek tek tabutlara konularak defnedildiğini söylediği belirtildi.

Tanık M.M.K., öldürülen terör örgütü mensuplarına İlçe Jandarma Komutanlığı'nda Cumhuriyet Savcısının katılımı ile ölü muayene, otopsi işlemi yapıldığını, F.B. isimli fotoğrafçı tarafından fotoğraflandıklarını, gömülmek üzere cesetlerin kendisine teslim edildiğini, belediye çalışanı arkadaşlarının defin işlemine iştirak ettiğini, kendisini tabut yaptırdığını, ayrı ayrı mezar açarak defin işlemi yaptıklarını, 10-15 gün sonra cesetlerden birisinin ailesi tarafından teşhis edilmesi nedeniyle mezardan
çıkarılarak yakınlarına teslim edildiğini anlattı.

Tanık S.H.Ö. ise, cesetlerin kepçe ile ayrı ayrı açılan mezarlara gömüldüklerini ifade etti. Tanık F.B. de otopsi işlemi sırasında fotoğraf çekimini kendisinin yaptığını, cesetlerin ayrı ayrı tabutlarla gömüldüklerini bildiğini söyledi.Dönemin belediye başkanı Nevzat Alan, talimat vererek her cesede bir tabut yaptırılıp ayrı ayrı gömülmelerini sağladığını kaydetti. Tanık E.K. ise, cesetlerin otopsi işlemi yapıldıktan sonra defnedilmek üzere belediyeye teslim edildiğini ve cesetlerin kefenlenmek suretiyle ayrı tabutlarla ayrı mezarlara gömüldüğünü ifade etti.

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili olarak daha önce de kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildiğini hatırlatarak ek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Ölen PKK'lı teröristlerin yakınlarının ilgili hukuk mahkemesine başvurarak DNA incelemesi yaptırmak üzere tespit davası açıp, yakınları olduklarının belirlenmesi durumunda Çemişgezek Belediye Başkanlığı'na müracaat ederek cenazelerin istedikleri yere naklini sağlayabilecekleri kararda belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız