SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İddia O ki..

A- A+ PAYLAŞ

Hükümetin 2013'te Genelkurmay Başkanı olarak görmek istediği Orgeneral Necdet Özel'in, "Başbakan'ın ziyaretinden sadece onur duyarız" sözleri yüzünden TSK komuta kademesi tarafından istenmediği iddia ediliyor

Yüksek Askerî Şûra'da (YAŞ) tepe noktalardaki atamalarda düğümlenen krizin odak isimlerinden biri haline gelen Malatya'daki 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Kasım 2009'da bu kente yaptığı ziyaret öncesi, "Sayın Başbakan'ın ziyaretinden sadece onur duyarız" dediği için TSK komuta kademesinde alerji yarattığı belirtiliyor.

Erdoğan, Kürt sorununa çözüm bulmayı amaçlayan Demokratik Açılım projesini 14 Kasım'da gittiği Malatya'da başlatmış ve Orgeneral Özel'i de makamında ziyaret etmişti. Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na (KKK) yapılacak atamalarda kilitenen YAŞ krizinde, Özel'in yaklaşık 9 ay önce yaptığı bu açıklamanın, 2013 yılında Genelkurmay Başkam olmasını engellemeye çalışacak kadar öfkeye yol açtığı ortaya çıkıyor.

Özel'i tasfiye planı
Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ arasında geçen cuma geceyarısı yapılan yaklaşık bir saatlik görüşmeyle ilgili basına yansıyan haberlerde, Orgeneral Başbuğ'un Erdoğan'a, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için Orgeneral Özel'i, Jandarma Genel Komutanlığı için de Genelkurmay İkinci Başkam olan Orgeneral Aslan Güner'i önerdiği belirtildi. Ancak Orgeneral Özel, KKK'ya atansaydı Genelkurmay Başkanı olan KKK Komutanı Orgeneral Işık Koşaner bu görevde üç yıl kalacağı için Org. Özel'in iki yıl sonra emekli olması gerekiyordu. Orgeneral Güner'in Jandarma Genel Komutan olması halinde ise Orgeneral Koşaner'in yerine 2013'te Genelkurmay Başkanı olması hesaplanıyordu. Dolayısıyla, Orgeneral Başbuğ'un getirdiği belirtilen öneri, Orgeneral özel'in önünü kesmeyi amaçlıyordu.

Güner'i de hükümet istemiyor
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ise, eşine sırtını dönen Orgeneral Güner'i istemediği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Gül'ün, Orgeneral Güner'e yönelik hoşnutsuzluğu 3 yıl öncesine dayanıyor. Aynı zamanda Başkomutan unvanı taşıyan Gül'ün karşılama heyetinde yer alan dönemin Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral rütbesindeki Aslan Güner, Gül çifti tokalaşmaya başladığında, türban taktığı gerekçesiyle Hayrunnisa Gül'ün elini sıkmamak için sırtını dönüp, protokol sırasından aynlmıştı.

Diğer yandan, TSK komuta kademesi ile hükümet arasında KKK'ya atama konusundaki kriz aşılamaz ve 30 Ağustos itibariyle Orgeneral İlker Başbuğ, Orgeneral Iğsız ve Orgeneral Işık Koşaner otomatik olarak emekli olurlarsa, sürpriz bir biçimde 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in yeni Genelkurmay Başkanı olarak atanabileceği de Ankara kulislerinde konuşuluyordu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız