SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İddia O ki!..

A- A+ PAYLAŞ

Yaygın basında "Meclis'te aşk skandalı" başlığıyla yayınlanan ve TBMM'nin bir üst düzey bürokratının karıştığı belirtilen olayın kahramanı olan bürokratın, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 1980'li yıllarda kaymakamlık görevinde de bulunan, TBMM Genel Sekreteri A.O.K. olduğu öne sürüldü.

"MECLİS'TE SKANDAL.."
Geçtiğimiz haftadan itibaren, yaygın basının organlarından bazılarında, TBMM'de bir bürokrat ile burada görevli bir sekreterin ilişkisi sonucu bir bebek dünyaya geldiği yazılmıştı.

Söz konusu yayın organlarından Hürriyet'te "Meclis'te Aşk Skandalı" başlığıyla şu haber yayınlanmıştı:

"..Meclis’in bekâr sekreteri doğum yaptı, ortalık karıştı. Çünkü iddialara göre, işçiyken sekreter olan kadın, evli bir bürokratla aşk yaşıyordu. Başkent bu dedikoduyla çalkalandı.

Başkenti karıştıran ‘Meclis’te yasak aşk’ iddiasını gündeme getiren isim Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu. Evli ve 2 çocuklu üst düzey bürokratın, yıllardır ilişki yaşadığı sekreterinin doğum yaptığını ve bebeğin bürokrattan olduğunun iddia edildiğini belirten Eyüboğlu’nun yazısı özetle şöyle:

ÖNCE ASİSTANI YAPTI
TBMM’de üst düzey bir bürokrat olarak görev yapan birinin yıllar önceki görev yeri bakanlıklardan biriydi. ‘Müsteşar yardımcısı’ olarak görev yapıyordu. Söz konusu güzel kadın da o bakanlıkta ‘işçi’ olarak çalışıyordu. Müsteşar yardımcısı, genç kadındaki cevheri keşfetti ve asistanı yaptı. Müsteşar Yardımcısı’na sonra Allah, ‘Yürü ya kulum’ dedi. Bülent Arınç’ın başkan olduğu dönemde TBMM’ye geçti, Köksal Toptan döneminde de halen bulunduğu göreve terfi etti.

MUHALEFET SORDU
Bürokratımız TBMM’ye geçer geçmez, asistanını yanına aldı. Zamanla onu sekreteri yaptı. Kadının, bakanlıkta ‘işçi’yken önce asistan, ardından da TBMM’de sekreter yapılması muhalefet milletvekillerini rahatsız etti. Hatta CHP milletvekillerinden biri TBMM’ye ‘Ne iş?’ diye yazılı bir soru önergesi verdi. Ulaştığım bir ‘son dakika’ bilgisi var ki önemli. 20 gün önce dünyaya gelen bebeğin nüfus kağıdı çıktı. ‘Baba’ hanesinde kuşkulanan adamın değil, başka birinin adı yazılı. Üstelik ‘anne’ ile ‘baba’nın soyadı da aynı.”

ÜYELERE İHBAR MEKTUBU GELMİŞ
YAZININ ardından TBMM kulisleri de çalkalanmaya başladı. Bir önce doğum olayını anlatan imzasız bir mektubun, TBMM Başkanlık Divanı’nın tüm üyelerine de gönderildiği, Başkan’a hitaben yazılan mektubun resmi bir işleme tabi tutulmadığı ve divan üyelerinin de, “İddiaları vahim olarak nitelendiriyoruz ama yine de resmen Divan toplantısı gündemine getiremeyiz” görüşünü seslendirdikleri öğrenildi.

ÖNCE 4C, SONRA KADROLU YAPTI
İhbar mektubunda, üst düzey bürokratın doğum yapan sekreterini bir bakanlıktan TBMM’ye getirerek önce 4C statüsünde, sonra da kadrolu olarak çalıştırdığı, sekreterin 4 aydır işe gelmediği, kanser hastası olduğu veya doğum yaptığı iddialarının bulunduğu ancak bunların belgelenmediği bilgilerine yer verildiği belirtiliyor."

O BÜROKRAT KİMMİŞ?
Söz konusu olayla ilgili haberlerde adı verilmeyen TBMM bürokratının, 1980'li yıllarda Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde de kaymakamlık görevinde bulunan A.O.K. olduğu, internet sitesi odatv.com tarafından öne sürüldü.

Söz konusu sitede, "Odatv. o üst düzey bürokratın ismini açıklıyor" başlığı altında şu habere yer verildi:

"..Odatv kimsenin aşkına maşkına karışmaz.

Ama bu olay “milli iradenin tecelli ettiği yerde” yaşanıyorsa durum değişiyor.

(Odatv’nin notu: Olayda yeni doğan bir bebek de söz konusu. Yeni doğan yavruya saygısızlık edeceğimiz kaygısıyla aslında elimiz titriyor. Bu çerçevede asıl meselenin babadan kaynaklandığını vurgulamamız gerekiyor.)

****

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüpoğlu dünkü yazısında 11 Ocak günü doğum yapan bir kadın ve yeni doğanın babasının hikayesini anlattı.

Kadın Meclis’te çalışıyor ve bekar. Görevi sekreterlik.

Baba da Meclis’te üst düzey bir bürokrat ama evli.

Baba bu görevine bir bakanlıktaki müsteşar yardımcılığı görevinden sonra atanıyor.

Üç hafta önce dünyaya gelen bebeğin nüfus kağıdı da çıkıyor. ‘Baba’ hanesinde kuşkulanan adamın değil, başka birinin adı yazılı. Üstelik ‘anne’ ile ‘baba’nın soyadı da aynı.

Haberin özü bu ve içinde isim geçmiyor. Ama ilişkiler silsilesi gerçekten ilginç.

****

Kim bu baba ve anne? Neden önemli?

Evli adam Meclis Genel Sekreteri Ali Osman Koca’dır. Koca, ince Çin işkencesi yöntemleriyle – siyasi tercihleri ya da kendi adamlarına yer açmak için - pek çok çalışanı sağa sola sürmekle ün yaptı. Çok ah aldı. (Sekreter hanımın adını vermeye gerek yok.)

Ali Osman Koca, yasama organının en üst bürokratıdır. Genel sekreterlik, Başbakanlık müsteşarı ile aynı, hatta daha üst bir görevdir.

Peki, Ali Osman Koca’yı genel sekreterliğe kim getirdi?

Atamayı dönemin Meclis Başkanı Bülent Arınç yaptı. Hükümetin iki numaralı adamı Koca’ya çok güvenirdi. Sonuçta ilginç bir seçimde bulunduğu anlaşılıyor.

Yeni anne ile Koca’nın ilişkisi daha önce görev yaptığı bakanlıkta başlıyor. Koca’yla birlikte kadının da konumu yükseliyor. Koca genel sekreter olunca, kadın da işçilikten kurtulup sekreter oluyor.

Yorumsuz olarak haber aynen böyle…"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız