SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İddia Vahim!.'

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Heron uçağıyla ilgili iddiaları çok vahim bulurken, "İnsanın aklının mantığının alamayacağı bir durum" dedi.

Bir düğün töreni için Malatya'ya gelen, bu arada Cumartesi gecesi öldürülen Polat Belediye Başkanı İsmet Güzel'in cenaze törenine de katılan Yazıcı, AKP Malatya il binasında partililere hitap etti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yazıcı, medya organlarında yer alan Heron uçaklarının düşürüldüğü yönündeki iddialar üzerine, iddianın vahim olduğunu dile getirdi.

Onunla ilgili açıklamalar olduğunu anlatan Yazıcı, şöyle konuştu:

"İnşallah öyle bir şey olmamıştır. Ama yazılan çizilenin dediğine göre öyle bir şeyin olduğu en azından anlaşılıyor. Çok vahim bir durum. İnsanın aklının mantığının alamayacağı bir durum. Elbette hak ettikleri şekilde eğer suçları sabitse, yine ihtiyatla konuşuyorum. Çünkü olmuş olması kanıtlanmış da olsa, son derece üzüntü verici bir şey. Ama bir şey de olmuşsa siz onu cezasız, yaptırımsız bırakmamanız gerekiyor. Sanırım, bu doğrultuda da gerekenler yapılıyor, biz de sonucu göreceğiz."

12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan Anayasa Referandumu'yla ilgili görüşlerini de dile getiren Yazıcı, şunları söyledi:

"Yeni Anayasa ne getiriyor iyi anlatmak lazım. Anayasayla çok önemli değişiklikler yaptık. 12 Eylül 2010'da yapılacak referandumda; kadınların, yoksulların, yetimlerin, şehitlerin, çocukların durumlarıyla alakalı pozitif ayrımcılık anlamına gelecek düzenlemeler yapılmasına, ya 'evet' ya da 'hayır' diyeceksiniz. Bu saydığım kesimlerle ilgili farklı düzenlemeler yapılmasını onaylıyorsanız, Anayasaya 'evet' diyeceksiniz. 'Hayır olmaz. Yoksul da kimmiş, yetim de kimmiş, kadın da kimmiş' diyorsanız anayasaya 'hayır' diyeceksiniz. İkincisi kişisel veriler; hani başvurursunuz, hiç farkında değilsiniz, bir bakarsınız ki, sizinle ilgili bir bilgi notu gelmiş. Siz sakıncalıymışsınız. Vatandaş kişisel verileri sorgulayabilecek. Haksız olarak oluşturulduğu kanaatine varıyorsa, onların silinmesini talep edebilecek. Vatandaş bunları yapsın diyorsanız 'evet' diyeceksiniz. 'Bırakın vatandaşı vatandaş da kimmiş' diyorsanız 'hayır' diyeceksiniz. Ya da 'hayır' derseniz 'vatandaş kim oluyor' demiş olursunuz. Toplu sözleşmeye oturan kesimler anayasanın değişmesi halinde toplu görüşme değil hükümetle toplu sözleşme yapma hakkına kavuşacak."

Referandum konusunda BDP ve MHP'nin tavrını tenkit eden Yazıcı, şunları söyledi:

"Bir tane çok farklı olan bir parti var. O şimdi sandığı boykot ediyor. Niye boykot ediyor? Bu da benim tahminim; şimdi bu oylamada tek pusula kullanılıyor. Ya 'evet' mührünü vuracaksınız, ya da 'hayır'. Kabine girdikten sonra dışarı çıkaracağınız bir pusula yok. Bütün halinde sandığa girecek. Yani ola ki, vatandaş oy kullanmak için kabine girince 'evet' oyu kullanır diye boykot ediyor. Bazıları da belki tabanlarıyla çok yakın temas kurmadığı halde, 'Bu anayasaya hayır' kampanyasını sürdürmeye çalışıyorlar. Ben inanıyorum ki, Türk milleti, bu coğrafyada yaşayan herkes, felsefi düşüncesi, inancı, mezhebi, etnik kökeni ne olursa olsun daha iyi bir hayat, daha özgür bir ortam, haklarını daha rahat kullanabildiği bir Türkiye özlemi içindedirler. Oy kullanacak durumdaki vatandaşlarımız bu anayasaya evet demek suretiyle gelecek nesillerin hak ve özgürlüklerinin bir nebze de olsa güvencesini oluşturacaklardır."

Yazıcı, geçen akşam uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Polat Belediye Başkanı İsmet Güzel'in öldürülmesiyle ilgili üzüntülerini de dile getirdi.

Bakan Yazıcı'ya AKP Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, tepside kuru kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız