SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İddialar Doğru Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:53:12
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkan Yardımcısı Mahmut Özer, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın T.B.M.M de Hekimhan ilçesi Kavacık Köyü ile ilgili ikonuşmasının gerçekleri yansıtmadığını söyledi. 

Özer, AK Parti il binasında düzenlediği basın açıklamsında, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın T.B.M.M de yaptığı konuşmasında, Malatya ili Hekimhan ilçesi Kavacık Köyü ile ilgili olarak köylülerin evlerinin yıkıldığı, yoksulluktan dolayı tamir edemedikleri, köyün yolu ve içme suyunun olmadığı, 3 saat yürüyerek anayola ulaşabildikleri, yeşil kartlarının iptal edildiği yönündeki açıklamasına cevap verdi.

Özer, “Milletvekilimiz Veli Ağbaba’nın yaptığı basın açıklamasındaki iddiaların hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır. Sayın Milletvekilimizin görmeden, tespit yapmadan gerçek olmayan ifadelerde bulunmuştur. Hiç yolu yoktur denilen köyün bağlı olduğu ilçe olan Hekimhan'a ve Arguvan'a bütün arabaların gidebileceği standartlarda stabilize kaplamalı yolu mevcuttur. Sayın milletvekilimiz kendini 1970'li yıllardaki köy durumları ile zannettiğinden böyle bir açıklamayı yaptığını zannediyoruz. Hekimhan'da değil Malatya'nın tamamı 496 köyde bin 56 mezrada tamamında yol vardır.40 hane denilen yerde şuanda 8 hanede 25 kişi oturmakta, köyde yıkılmış denilen yerler hayvan barınağı olarak kullanılan yerlerdir. Köyde kaydı bulunan 54 kişiden 42 si yeşil kartlı olup, ihtiyaçlı ve yoksul olanların kartın iptali söz konusu değildir. Ev yıkıldı denerek Bimer'e şikayet dilekçesi veren Hamit Yener isimli vatandaşımızın iki emekli maaşı bulunmaktadır. Köyün yaklaşık bin metre dışında dolgu üzerinde bahçesine yazlık ev yapmış olup dolgu olduğu için zemin kayganlığı nedeniyle kendi evinde hasar oluşmuş, maddi durumu ihtiyaçlı olmadığı halde devlet kanalı ile evin yapılmasının talebi ile sık sık şikayette bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

AKP Hekimhan meclis üyesi Nebi Yiğit ise, “ C.H.P teşkilatı da hiçbir araştırma soruşturma yapmadan milletvekiline yanlış bilgi vermişlerdir. AK Parti köylere hizmeti eşit olarak götürmektedir. Herhangi bir oy hesabı yapılmamaktadır. Hiç oy alınmayan yerlere bile nüfus kriterine göre en iyi hizmetler verilmektedir. Milletvekilimiz Veli Ağbaba'nın açıklamalarından önce, Hamit Yener’in Bimere şikayeti üzerine AK Parti il başkanımızın talimatı ile İlçe Koordinatörü, İl Genel Meclis üyesi, Hekimhan İlçe Başkanımızla birlikte yerinde ziyaret yapılmıştır. Köylüler hizmetlerden dolayı memnuniyetini ifade etmişlerdir. Bu hususu Malatya kamuoyuna saygıyla arz ederiz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız