SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İddialar Gerçeği Yansıtmıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:57:31
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Malatya'da bir okulda kız öğrencilere baş örtüsü takmaları konusunda baskı yapıldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Kaos çıkararak bundan nemalanmak isteyenler boşuna heveslenmesin” dedi.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Sürgü Çok Programlı Lisesi'nde kız öğrencilere baş örtüsü takmaları için baskı yapıldığı iddiasıyla okula gidip inceleme ve soruşturma başlattıklarını sendika binasında yaptığı basın açıklamasında dile getiren Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, “Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı tarafından, Doğanşehir Sürgü Çok Programlı Lisesi'nde kız öğrencilere baş örtüsü takmaları için baskı yapıldığı iddiasıyla 12 Aralık Çarşamba günü basın açıklaması yapılmıştı. Biz de Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi olarak 13 Aralık Perşembe günü Sürgü ÇPL’yi ziyaret ederek bu iddia ile ilgili kaynağından bilgi aldık. Hem okul müdürü hem de öğretmenler, basında yer alan iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirtti. Özellikle bir eğitim sendikasının böyle asparagas bir habere aracılık etmesi ilkeli sendikacılık anlayışına yakışmıyor. Doğanşehir Sürgü Beldesinde bulunan Çok Programlı Lise ile ilgili, 'Öğrencilere zorla başörtüsü taktırılıyor' şeklinde Eğitim-Sen Malatya Şubesi tarafından yapılan açıklama tamamen yalandır ve hiçbir gerçekliliği mevcut değildir. Maalesef Eğitim-Sen Malatya Şubesi sendikal faaliyetler yürüteceğine iftira ve inançlara saldırmakla uğraşıyor. İdeolojik tutumun dışına çıkamıyor. Söz konusu sendika, şehrimizde bulunan okullara, 'Dinsel kıyafete hayır' şeklinde afişler asıyor. Yaptıkları bu faaliyet bile onların ne denli ideolojik davrandığının açık göstergesidir. Özgürlüklerden bahsedenlerin aslında ne kadar jakoben bir kafa yapısına sahip olduklarını ibretle izliyoruz. Geçmişte herkese özgürlüğü savunduğunu iddia edenlerin bugün sadece kendi ideolojik görüşünde olanlar için özgürlük istediğini görüyoruz. Suçsuz insanları karalayarak, eğitim kurumlarını ve eğitimcileri hedef göstererek eğitim camiasına büyük zarar verilmektedir. Bu toplum, değerlerine hakaret edenleri asla affetmeyecektir” ifadelerini kullandı.

“Özellikle Sürgü beldesinin hedef seçilerek karıştırılmaya çalışıldığını görüyoruz. Hatırlarsanız ramazan ayında çok basit bir meseleden dolayı sürgü beldemizde yine bir tezgah planlandı, toplumsal bir çatışma hedeflendi. İnsanlarımız bu tezgaha prim vermediler. Kaos çıkararak bundan nemalanmak isteyenler boşuna heveslenmesin. Bizler eğitimciler olarak kılık-kıyafetle, kılla-tüyle değil, eğitimin kalitesine ne kadar katkı sunabileceğimizle ilgilenelim. Çocuklarımızın ve gençlerimizin değerlerine bağlı, bilgiyi özümsemiş, gelenekle geleceği sentezlemiş kişiler olarak yetişmelerine katkı sağlayalım. Özgür olmanın ön şartı özgür düşünmekten geçer” diyen Yıldırım, sözlerini, “Güneşi cebinin astarında kaybedenler, buz çölünde yol almaya mahkumdurlar. Edep Yahu” cümlesi ile tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız