SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İddialar Gerçek Dışı..'

A- A+ PAYLAŞ

Türbanlı öğrencileri engelledigi ve "ikna odaları" kurduğu yolunda yaygın basından muhafazakar bir gazetede hakkında iddialarda bulunulan İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Göknur Aktay, bu konudaki haberlerin doğru olmadığını ve ilgili basın organlarına tekzip gönderdiğini bildirdi.

Prof.Dr. Aktay, iddiaların yıllık izinde olduğu bir dönemde ortaya atıldığını belirttiği açıklamasında şunları söyledi:

"Yıllık izinde olduğum dönemde, bir basın kuruluşunun ana sayfasında ve internette değişik sitelerde aynı haberden alıntı yapılarak sunulan ve hakkımda yayınlanan, gerçeğe aykırı ve yasal dayanaktan yoksun iddia ve yorumlara ilişkin olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamaların yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Yöneticiliğini yaptığım İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde kılık kıyafet yüzünden hiçbir öğrencimizin eğitimi engellenmemiştir. Bugüne kadar da bu yüzden disiplin soruşturması geçirip ceza almış bir öğrencimiz bulunmamaktadır. Sınav güvenliği nedeniyle tutanak tutma işleminden başka hakkımda yazılan tüm haber ve yorumlar gerçek dışıdır. Basında yer alan ve beni ziyadesiyle üzen gerçek dışı haber ve yorumlar tarafımdan tekzip edilmiştir. Şahsıma, fakülteme ve eğitim-öğretimimize zarar verecek her türlü eylemin, gerçeklerden saptırılarak yapılmış her türlü haberin yasal takipçisi olacağım.

Üniversitelerde düşüncelerin yasal çerçeveler kapsamında özgürce tartışılabilmesinin önemini, yeri geldiğinde tepkilerin yine yasalara karşı gelmeden usulüne uygun olarak ortaya konabileceğini, üniversitelerde kılık kıyafetin değil bilimin tartışılması gerektiğini, toplumun gelenek ve göreneklerine aykırı olmadığı sürece kılık kıyafet özgürlüğünden yana olduğumu her ortamda dile getiren bir öğretim üyesiyim.

Dekanlık olarak tüm faaliyetlerimizi, bizim ve öğrencilerimizin uymak zorunda olduğu yasa, yönetmelik, mevzuat ve üst makamların talimatları doğrultusunda yürütmekteyiz. Amacımız, gençlerin yanlış yönlendirilerek suç işlemelerini önlemek ve insana saygılı, mesleki etik kurallara uyan eczacılar olarak yetişmelerini sağlamaktır.

Üniversitemizde sağlanan huzurlu ortamın ve gelişim sürecindeki ivmenin korunmasında sadece üniversite yöneticilerine değil herkese büyük görev ve sorumluluk düştüğü unutulmamalıdır.

Kamu oyuna saygıyla bildirilir."

Prof.Dr. Aktay, açıklamasının ekinde, aralarında türbanlıların da bulunduğu bir grup öğrencisiyle fakülte önünde çektirdiği toplu fotoğrafı da basın kuruluşlarına gönderdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız