SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İddialar Gerçek Dışı'

A- A+ PAYLAŞ

TFF 2. Lig 4. Klasman Gurubu takımı Malatyaspor'da forma giyen orta saha oyuncusu Fatih Sezer, hakkında çıkan şike iddialarına cevap verdi.

Sezer'in açıklaması şöyle:

" "07.01.2010 tarihli Milliyet gazetesinde ve milliyet.com.tr internet sitesinde "Hakemle birlikte 60 bin Euro' başlıklı ve Çiğdem Hızkan imzalı haber yayımlanmıştır. Haberde tarafımla ilgili olarak, '26.04.2009 tarihinde Malatyaspor-K.Erciyesspor arasında oynanan müsabakanın bir takım kişilerce maniple edildiği, dolaylıda olsa olaya karışınlar arasında benimde bulunduğum, Kayseri Erciyesspor'un galibiyetine 50 bin Euro'luk kupon oynadığım, Erkan Ergün adlı kişinin aracılığıyla Erciyesspor galibiyetine 50 bin Euro yatıraçağım şike bilgisine ulaşıldığı" şeklinde iddialara yer verilmiştir.

Anılan haberde yer alan hakkımdaki iddiaların ve tarafıma isnat edilen suçlamaların tamamı gerçek dışıdır. Haberde adı geçen ve ilgili müsabakayı maniple ettikleri iddia edilen şahısları kesinlikle tanımadığım gibi, kendileri ile hiçbir şekilde iletişimimim de olmamıştır. Bu durum yetkili makamlarca yapılacak soruşturmalar neticesinde de doğrulanacaktır.

Geçen yıl adı geçen müsabaka dahil ligin son dört(4) maçında yer almadım.

Bochum Savcılığınca sürdürülen ve henüz tamamlanmamış ve olayda adı geçen ülkelerin Federasyonlarının dahi bir süretine ulaşamadığı dosyada, adımın geçtiği iddiası ile söz konusu asılsız iddia ve haberlere yer verilmesi tazminat sorumluğunu doğurduğu gibi Ceza Kanunu gereğince suç da teşkil etmektedir. Şüphesiz bu ve benzeri gerçek dışı iddia ve haberlerin sorumlular hakkında yasal yollara tarafımdan müracaat edilecektir. Yaklaşık 15 yıldır onurumla sürdürdüğüm profesyonel futbol hayatımda etik ve ahlak dışı hiçbir olaya karışmadığım gibi, profesyonel futbol hayatımı bundan sonra da onurumla devam ettireceğimi kamuoyuna saygıyla duyuru, tarafıma isnat edilen iddialarının tamamımın asılsız olduğunu bir kez daha belirtirim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız