SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İddialara Kahtalı'nın Yanıtı: "Yalan ve İftira!"

0
Güncellendi - 2018-09-26 04:03:07
İddialara Kahtalı'nın Yanıtı:
A- A+ PAYLAŞ

AKP Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek'in bir yakınının atanması için torpil istediği iddia edilen, buna ilişkin mesajın yanlışlıkla CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'e atılmasına ilişkin haberlerin basında yeralmasının ardından bir açıklama yapan AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, "Konunun bizimle kesinlikle alakası yok. Bizim bilgimiz dışında yaşanan bu olayda, bir vatandaşın kendi inisiyatifi ile kendi imkanları ile meclise çektiği bir faks durumu var ortada. Bu da ne benim ne de ilçe başkanımızın bilgisi dahilindedir” diye konuştu.

TORPİL İDDİASI..

Torpil iddiasına ilişkin olarak Birgün Gazetesi kaynaklı olarak odatv.com'da "Torpil isteği AKP yerine CHP’ye gidince böyle yakalandı" başlığıyla yayınlanan haberde iddialar şöyle yeralmıştı:

"AKP iktidarı döneminde kamuda sıklıkla yaşanan torpil ve kadrolaşma skandallarına bir yenisi daha eklendi. AKP Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, bir yakınının atanması konusunda AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı’dan torpil istedi. Ancak faks numaralarını karıştıran Şimşek’in, torpil talebini yanlışlıkla CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’e atmasıyla skandal ortaya çıktı.

AKP Darende İlçe Başkanı Şimşek, dün yapılan memuriyet sınavı için Trabzon Adliyesi İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı’na iletilmesi üzere Ekrem P. isimli memurun kimlik ve sınav bilgilerini AKP Milletvekili Kahtalı’ya göndermek istedi.

BirGün’den Burak Abatay’ın haberine göre; CHP’li Antmen (0 312 420 22 48) ile AKP’li Kahtalı’nın (0 312 420 22 84) faks numaralarını karıştıran Şimşek, ‘torpil’ belgesini yanlışlıkla Antmen’e iletti.

Skandala dair BirGün’e açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Alpay Antmen, “Sınavlarda 90’ın üzerinde almasına rağmen birçok vatandaş işsiz bırakılırken 55,60 alanların yerleştirildiği herkesin malumu olmadı mı?” diye sordu.

Antmen, “Maalesef devlet, parti hatta aile devleti haline getirildi. Hepimiz biliyoruz ki Saray’a yakın olmayan, Saray’ın partisine yakın olmayan kimse kamuda iş bulamıyor, hak etmesine rağmen alınmıyor. Türkiye genelinde derece dahi yapsa bir torpili, yakını bulunmadığı için atanmıyor” dedi.

Devlette liyakatın ortadan kaybolduğunu aktaran Antmen, şu ifadeleri kullandı; “Tek adam rejimi, kurduğu kayırmacı ilişkiler yüzünden ülkenin yönetici kadrolarını liyakat ve ehliyetten uzaklaştırdı, devleti kimliksizleştirdi. Tek adam rejimi, sömürünün, hukuksuzluğun ve liyakatsizliğin en temel nedeni haline geldi. Sadakat, liyakatin; partizanlık ehliyetin yerine geçti. Devlet aklı yerini, Saray’ın aklına bıraktı. Bir kişinin ve zümrenin çıkarı, kamu çıkarının önüne geçti. Maalesef vatandaş da buna mahkûm edildi.”

KAHTALI'NIN AÇIKLAMASI..

Haberde iddia edildiği gibi faksın Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek tarafından TBMM’ye çekildiği bilgisinin de tamamen yalan olduğunu belirten Kahtalı, “Bu haber tamamen art niyetli bir yayındır. Haberde belge diye adlandırdıkları kağıt, partimizin antetli bir kağıdı olmadığı gibi, üzerinde ilçe başkanımızın ne bir imzası nede bir mührü var. Düz bir kağıt üzerinden algı oluşturmaya çalışıldığını ve tamamen kurgulanmış bir haber ile AK Parti üzerinde bir algı oluşturmaya çalışılmaktadır” şeklinde konuştu.

Milletvekili Kahtalı, bilgisi dışında gelişen bir olayda adının torpil ile bir araya getirilerek kamuoyunda yıpratılmaya çalışılmasını da kınadığını dile getirdi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in sormadan ya da araştırmadan, böyle bir faksı sırf AKP adına algı oluşturması adına bilinçli bir şekilde kamuoyuna açıklamasında art niyet aradıklarını ifade eden Kahtalı, “Yalan ve iftira ile haber yaparak AK Parti’yi ve şahsım üzerinde algı oluşturmaya çalışan bu zihniyetin amacının ne olduğunu çok iyi biliyoruz. CHP bu ucuz siyasetinden de artık vazgeçmeli. ‘Çamur at izi kalsın’ mantığıyla davranan ancak güneşin balçıkla sıvanamayacağını bilemeyecek kadar cahil olduklarını belirtmek istiyoruz” diye konuştu.

iha- odatv.com- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • HürDoğan (5 yıl önce)
    Ne farkı kaldı cemaatin yaptığı haksızlıklardan, aslında bu iktidar sadece kişilere karşı idi, pastayı imamla paylaşmak istemedi, ama aynı düzen devam ediyor, uyarım vatandaşa, dün safça cemaatçi olanlar bugün safca haksızlığı desdekleyenler unutmayın hesap günü vardır
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (5 yıl önce)
    Buna artık bı dur demek lazım.pasolardan bile vize ücret i alıyorlar..bu seçimlerde de bunlara oy veren olursa vay halimize..sefasini ak kadrolar bedelini de hep millet ödüyor..bedel ödeye odeye millette derman kalmadı..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalisi (5 yıl önce)
    ben hakkimi helal etmiyorum torpil yapan lara Türkiye nin gercekleri bu malesef akp mahsus değil bütün siyastede var adamin varsa bir yerlere gelirsin adamin yoksa da bir sey yapmazsin şasacak bir sey yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    24 haziranda Erdoğan yuzde 70 oy alirken akp yuzde 50 oy aldi, belediye secimlerinde de görüşeceğiz. Millete hesap vermiyorsunuz Erdoğan a vereceginiz hesabi düşünün
    0
    0
    Yanıtla
  • zafer (5 yıl önce)
    kedi yapmıştır bunların suçu yok:)
    0
    0
    Yanıtla
  • Malattalı44 (5 yıl önce)
    Konuşmaları hiç inandirici değil.Torpil yapan -Evet ben torpil yaptim diyebilirmi.Devlette partizanlik,sadakat geçerli liyajatın hiç önemi yok.Artık kendi partisinde bile ayrımcılık yapılıyor.Suriyede Esad'ı parti devleti kurmakla suçlayanlar (Baas partisi)şimdi burada parti devleti kurdu.Ülkeyi yönetenler herkesin değil bir partinin başkanıdır.Yani tarafsiz değil TARAFLIDIR...alttakiler ne yapsın dinimizde hiç uymuyan akraba,hısım,benim partimden diye torpil yapmaktadırlar.Diğer vatandaşlara Allah sabır versin...
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (5 yıl önce)
    tabi canım. yanlıştır. tamamen vatandaşın insiyatifi iledir. inandık mı.? hayır.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet YILDIRIM (5 yıl önce)
    BENİM ÇOCUĞUMUN HAKINI BAŞKASINA YEDİRENİN MAHŞERDE HER İKİ ELİM YAKASINDA OLACAK.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (5 yıl önce)
    Kahtalının açıklamasıyla bu işlerin Partiye ait antetli kağıtla yapıldığını da öğrenmiş olduk :)
    0
    0
    Yanıtla
  • eren (5 yıl önce)
    YA HAK,,.YA ADALET, ŞAŞIRACAK YA,,
    0
    0
    Yanıtla
  • nuh (5 yıl önce)
    bahsedilen kişi kamuya o kadar vasıfsız eleman atadiki. ben tanıyorum bu müdür olur.diyor ,.işin ehlimi liyakatlımı ona bkmazdı vekil ,,,,bunun faturasının tamamı beledıye seçiminde görecekler.ama ne çareki adamlar müdür atadılar, vekil oldular, gerısı boş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kahraman genç (5 yıl önce)
    Ne kadar temiz bir toplummuşuzda haberimiz yokmuş yorumlara bakınca .Öyle insanlarız ki suçu hatayı karşımızda kinde aramada üstümüze yoktur.Bu olay gündelik yaşamımız olmuş .birimizin bir yakını işe başvurduğunda ilk yaptığımız iş zaten torpil aramak değilmi bir bankaya hastaneye bile gittiğimizde başkasının önüne nasıl geçe biliriz diye uğraşan bir toplumun ne kadarda garibine gitmiş. Sırf muhalefet olsun diye yorum yapmak bu toplumu dürüst yapmıyor .Biraz aynaya bakıp empati yapalım arkadaşlar ( İlk taşı içinizde en masum olanınız atsın)
    0
    0
    Yanıtla
  • torpil aramak senin işin olabilir. benim değil. zaten sorunda burda. herşeyi mübah görebilmenizde. yazık size...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kahraman genç (5 yıl önce)kamil isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş yazdıklarımı iyi oku anlamamışsın torpil kul hakkı normal demiyorum dibine kadarda yanlış mubah dediğimi nerden çıkardın bura dakika açık bu toplumun yaşam tarzı olmuş hayret edilecek olaymış gibi yansıtılması garip olan .Asıl sana yazık bu bozulmuş toplumda kul hakkının sirayet etmediği vebalin bulaşmadığı hiç kimsenin hakkının geçmediği bir tek sen kalmışsın kamil bey işin gerçekten zor senin.Burada yapılan yorumum bu toplumun dibine kadar gerçeği doğru değil ama hayat tarzı olmuş bu toplumdan sen kendini iyi korumuşsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin Bikriye (5 yıl önce)
    Sayın Vekilimizin açıklamaları ciddiye alınarak hukuki süreç başlatılmalı. Darende İlçe Başkanı ve Sayın Vekilimiz şikayetçi sıfatıyla yaşatıldığı iddia edilen sahtekarlık için neden hukuki süreci başlatmıyorlar? Ne demek birilerinin adına SAHTE FAX çekmek? Fax çekilen numara belli değil mi? İftira diyerek hukuki süreci başlatmaktan kaçınmak yapılan açıklamanın yalan olduğunu tescil eder. Sayın Vekilimiz Hakan Kahtalı, diğer muhatap Darende İlçe Başkanımızın başlatacağı hukuki sürecin katılan sıfatıyla İl Başkanlığımızın da takip etmesi ETİK olandır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (5 yıl önce)
    Çakır’ın Malatya Belediyesine kıbrıstan mezun olanları nasıl getirip mimar mühendis kadrosu verdiği de kesin iftiradır. En iyi Üniversiteleri bitiren adamların arkasında kimseleri yok diye boş gezerken hemde
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Sayın milletvekili neden yalanlama ihtiyacı duyuyorsunuz ki. Boş verin. Bu millet zaten bunları biliyor. KPSS de ağzınla kuş tut 90-100 puan alsan hikaye. Varsa adamın çok daha az puanla devlet işi hazır. KPSS de adalet sadece Ecevit in zamanında sağlandı. Herkes başarısı oranında adaletli bir şekilde işe girdi. AKP Geldiğinde ilk işi bu adaletli sistemi bozmak oldu. Halkımızda sevdi bu adaletsiz düzeni. Bu dünyada adalet yok, kul hakkı gözeten yok. Artık hesaplaşmak mahşere kaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • od (5 yıl önce)
    yazacak çok şey varda.. seçim sonuçlarına baktığımızda anlayacak çokta kişinin olmadığını görüyoruz... o yüzden vakit harcamaya gerek yok.. Allah'ın hakkını bilmeyen kulun hakkını mı bilecek... bizim dinimiz bize, sizin dininiz size!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • mltykrl (5 yıl önce)
    hele siz bir de eğitim sendikalarında dönen torpili görün...malatya dışından eş özrüyle uzak köy okuluna gelen öğretmen sadece 10 gün çalışıp KADROSUYLA malatya merkeze (çarşı) geldi.hizmet yılı 3 yıl...uzak köşede 10-20 yıl arası çalışan öğretmenler halen gelemıyor...SENDİKASIZ EĞİTİM İSTIYORUZ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit (5 yıl önce)
    Torpilin artık suyu çıktı.Bırakın iktidara yakın olmayı; bir akpartili vatandaş bile eğer kimsesi yoksa iyi puanlarla kadro alamıyor. Yazık... Nası olsa lidere millet güveniyor alttakiler konumlarını yitirmemek için halka kadro ve umut dağıtıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (5 yıl önce)
    Belediyelere ve diğer bazı kurumlara aldığınız insanları görünce, liyakatın bittiğinden ve işi bilen insanların işinize yaramadigindan emin oldum. Mahkeme-i Kubra da hesaplaşmak üzere selametle kalın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Torpil yapip kendi akrabasini tanidigini her hangi hir mevkiye makama getirenlere hakkimiz haram olsun. Mahserde ellerimiz yakasinda olacaktir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Gözümüzün önünde kadrolaşiyorsunuz zaten, yanlişlik sizin sakarliğinizda
    0
    0
    Yanıtla
  • Gamze (5 yıl önce)
    Tabi tabi kesin yalandır zaten hep iftira hep montaj hep yalannnnn.!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (5 yıl önce)
    Torpili bile yüzünüze gözünüze bulaştırıyosunuz.Vay Malatyam vay.Allah bu şehrin yardımcısı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (5 yıl önce)
    Allah şaşırtıyor işte. . . ! ! !
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (5 yıl önce)
    Şaşırdık mı..Hayir
    0
    0
    Yanıtla
  • ertan (5 yıl önce)
    Bozuk saat bile günde 2 kez doğruyu gösterir.
    0
    0
    Yanıtla
  • zeki (5 yıl önce)
    Böyle işlerin antetli belgesi mi olur? Eğer oluyorsa daha komik.
    0
    0
    Yanıtla