SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İddialara Yalanlama

A- A+ PAYLAŞ

Tarım İl Müdürlüğü’nün gerekli denetimleri yapmadığı için Malatya’da yaygınlaştığı ileri sürülen Şap hastalığı ile ilgili iddiaları İl Müdürü Hamit Aygül yalanladı. Aygül konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 2010 yılında 100 bini büyükbaş, 150 bini de küçükbaş olmak üzere toplam 250 bin hayvanın aşılandığını söyledi. Aygül, denetimlerin tam ve periyodik aralıklarla sürdürüldüğünü kaydetti.

“MALATYA’NIN TARİHİNDEKİ EN GENİŞ AŞILAMAYI YAPTIK”
Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, denetimlerin yapılmadığı ve şap hastalığı işle ilgili olarak ortaya atılan iddiaları yalanlayarak, “2010 yılında Malatya genelinde 100 bin büyükbaş hayvan ile 150 bin küçükbaş hayvan aşılanmıştır. Aşılamalarımız ilkbahar ve sonbahar aylarında olmakta. Aşılama yapmak şap hastalığının önüne tamamen geçmek demek değildir. Aşı önlemek için sadece bir yöntemdir. Diğer önleme yöntemlerinde çiftçilere büyük bir rol düşüyor. Bizim çiftçilerimizden ricamız şap hastalığının olduğu bölgelerden hayvan alım ve satımı yapmasınlar. Biz her konuda olduğu gibi bu konuda da bilgilendirme çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Çiftçilerimiz de biraz bilinçlenirse sorunlar büyümeden önlenir” dedi.

“2011 AŞILAMA HAZIRLIKLARIMIZ SÜRÜYOR”
Aygül önümüzdeki günlerde hayvan aşılamaları ile ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yapmak adına çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bu yıl uygulanacak olan aşı çeşidinin değiştirdiklerini belirten Aygül; “Geçen sene Divalan türü aşı kullanıyorduk. Ancak, bilindiği gibi bazı hastalık çeşitlerini önleseniz bile yerine yeni türleri çıkıyor. Bu nedenle bu sene kurum olarak daha geniş spektrumlu ve etkili bir aşı çeşidi talep ettik. Privalan isimli bu aşımız çok daha etkili bir aşı. Şap hastalığı çeşitli virüslerden yayılıyor. Bu aşımız bazı virüs türlerine göre çok daha etkili. Bu sene de geçen yıl yaptığımız şekilde çok geniş kapsamlı bir aşılama çalışması yapacağız” dedi.

“HAYVAN PAZARI’NDA VETERİNERİMİZ VAR”
Aygül son olarak denetimleri ile ilgili bir takım bilgiler vererek, "Hayvan Pazarı’nın denetimi belediyeye ait. Ancak bir orada kendi personelimizden veteriner ve sağlık teknisyenlerini her zaman hazır bulunduruyoruz. O alanda periyodik olarak denetimler yapılarak dezenfektasyon çalışmaları yapılmaktadır. Hayvan denetimlerinin yapılmadığı iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız