SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İddiaları Bakan'a Sordu

A- A+ PAYLAŞ
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2,5 yıl önce Ankara'nın Dikmen semtinde intihar ettiği iddia edilen Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay ile ilgili olarak  İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi. Behçet Oktay'ın cenazesi doğum yeri olan Malatya'nın Hekimhan ilçesinde toprağa verilmişti. 
 
İçişleri Bakanı Şahin'e, Adli Tıp Kurumu tarafından  tespit edilen bulgulara göre olayın bir intihar olamayacağının iddia edilmesine rağmen dosyanın neden intihar olarak kapatılmak istendiğini soran CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi şöyle ; 
 
 
 "Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından yazılı olarak cevaplanmasını arz ederim. 25 Şubat 2009 tarihinde Ankara Dikmen'de 2,5
yıl önce intihar ederek yaşamına son verdiği iddia edilen Emniyet Genel Müdürlüğü eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay le ilgili çarpıcı gelişmeler devam etmektedir. Oktay'ın ölmeden önce son kez konuştuğu numara ile ölümünden 8 saat sonra 11 saniyelik bir konuşma yapıldığını tespit edilmiştir. Kamuoyunda Oktay'ın intihar etmeyip, öldürüldüğüne dair söylemler her geçen gün artmaktadır. Bu verilerden hareketle; 
 
1-Bakanlığınızca Emniyet Genel Müdürlüğü eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ölümünün araştırılması için herhangi bir çalışma yapılmış mıdır? Yapılmış ise sonuçları nelerdir? 
 
2-Oktay'ın cep telefonlarından birinin ölümünden sonra, 10 saat boyunca koruma altında tutulması gereken Emniyet Müdürlüğü'nde değil de Ankara Yenimahalle ve Altındağ'da bulunduğu anlaşılmıştır. Ayrıca bu hattan 11 saniyelik bir telefon görüşmesi yapıldığı tespit edilmiştir. Telefon kim veya kimler tarafından emniyet müdürlüğünden çıkarılmıştır? Soruşturmanın devam ettiği sürede yapılan bu uygulama normal midir? Daha önceki soruşturmalarda da bu şekilde uygulama örnekleri var mıdır? 
 
3-Oktay'ın diğer telefon hattına vefatının ardından bir mesaj geldiği ve bu mesaja Ankara Emniyet Müdürlüğü binasından cevap verildiği tespit edilmiştir. Emniyet Müdürlüğünde Oktay'ın telefonundan mesaj atan kişinin kimliği tespit edilmiş midir? İlgili mesajda neler yazılmıştır? Kanunsuz bir şekilde mesaj yazan kişi hakkında bir işlem başlatılmış mıdır? 
 
4-Behçet Oktay'ın ölümünden hemen önce telefonla konuştuğu kişi tespit edilmiş midir? Oktay'ın 2 farklı telefonundan yaptığı görüşmeler telefonlar ailesine teslim edilmeden önce silinmiştir. Kamuoyunda Emniyet yetkililerinin kasıtlı bir şekilde ölüm olayının sır perdesinin aralanmaması için çalıştıkları iddia edilmektedir. Bu konuyla ilgili soruşturma açılması düşünülmekte midir? 5-Adli Tıp Kurumunca tespit edilen bulgular bu olayın intihar olamayacağı yönünde görüşe yol açmasına rağmen, niçin dosya intihar şeklinde kapatılmak istenmektedir?" 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız