SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İddiaları Genel Merkeze İlettik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:07:55
A- A+ PAYLAŞ

AKP aday adaylarına halkın eğilimini belirlemeye yönelik bazı ilçelerde yapılan anketlere "hile karıştırıldığı" yolundaki iddialar ve tepkiler sürerken, konunun devre dışı bırakılmak istenen aday adaylarının yanı sıra AKP İl Başkanlığı tarafından da genel merkeze iletildiği bildirildi. İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, bazı partililerin ilettikleri iddiaları aktardıkları genel merkez yöneticilerinin, buna ilişkin olarak belge- kanıt olup olmadığını sorduklarını belirterek, bu konuda belge ve kanıtı olanların kendilerine getirmeleri halinde genel merkeze ileteceklerini söyledi.

"HİLELİ ANKET" İDDİASI..

Malatya'nın başta Yeşilyurt ve Battalgazi merkez ilçeleri olmak üzere bazı ilçelerinde belediye başkan adaylarının açıklanması öncesinde, halkın benimsediği ismi-isimleri belirlemeye yönelik son günlerde yapılan anket çalışmasının, her iki ilçede, isimleri de belirtilen birer ismi aday olarak öne çıkarmak amacıyla yönlendirildiği sürülüyordu.

Parti genel merkezinin yanı sıra il başkanlığına ve basın kuruluşlarına da iletilen iddialarda; özellikle iki merkez ilçe başta olmak üzere, gönderilen anketörlerin, bu çalışmaları sırasında "sıradışı" bir yol izledikleri, öncelikle ilk sırada yeralmasını istedikleri birer ismin yanına, normalde şansı olmayan bir başka aday adayını "tavşan aday" olarak kattıkları, bu isimleri sabit tutarak görüştükleri kişileri böylece yönlendirmeye çalıştıkları, bu çalışmayla kendilerine verilen birer ismi, "en çok istenen" aday olarak öne çıkarıp, diğer alternatifin de "tavşan aday" olmasını sağlamak istedikleri, "tavşan aday" tercih edilmeyeceğinden, lehlerine ortam sağladıkları isimleri "halkın istediği kişi" olarak, anketi talep edenlere sunacakları dile getiriliyordu.

Ancak, Yeşilyurt bölgesinde çalışan bazı anketörlerin, durumu farkeden bazı vatandaşların fiili ve sert müdahalesine maruz kaldıkları kaydedilirken, bu kişilerin çalışmalarından hemen önce, ön plana çıkarılmak istenen aday adaylarının anket yapılan bölgelerde propaganda çalışması yapıp, broşür vs. dağıttırmalarının da dikkat çektiği ifade ediliyordu.

GENEL MERKEZ DEMİŞ Kİ..

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, kendilerine iletilen iddiaları genel merkez Seçim İşleri Başkanlığı'nda görevli yöneticilere duyurduklarını, öncelikle genel merkezin böyle bir anket çalışmasının olup olmadığını sorduklarını, yöneticilerin halkın aday adaylarına yönelik algısını tespite yönelik anket yaptırıldığını söylediklerini bildirdi.

Tartışma konusu anket çalışmasının genel merkezce yaptırıldığı anlaşılırken, iddialar konusunda genel merkez yöneticilerinin il başkanından elde kanıt ve belge olup olmadığını sorduklarını, varsa kendilerine ulaştırılmasını istedikleri belirtildi. 

İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, ellerinde kanıt- belge olanların kendilerine iletmeleri halinde genel merkeze bildireceklerini kaydetti.

HER AN AÇIKLANABİLİR İDDİASI..

Bu arada, AKP'nin ilçe belediye başkan adaylarını her an açıklayabileceği belirtiliyor.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Aralık Salı günü aday değerlendirmesi için partide yapılacak toplantıya başkanlık edeceği, aralarında Malatya'nın da bulunduğu büyükşehirlerin ilçe belediye başkan adaylarının bu toplantıdan sonra açıklanabileceği öne sürüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız