SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İddianame Kabul Edildi

A- A+ PAYLAŞ

 

Eskişehir’de ele geçirilen belgeler kapsamında hazırlanan ikinci Balyoz iddianamesi kabul edildi. Orgeneral Bilgin Balanlı’nın da aralarında bulunduğu 15’i tutuklu 28 sanık hakkında 20 yıla kadar hapi cezası isteniyor. Mahkeme tutuksuz sanıklardan 8 subay hakkında yakalama kararı çıkardı

Emekli Albay Hakan Büyük’ün Eskişehir’deki evinde ele geçirildiği iddia edilen ve Balyoz Darbe Planı’nın devamı niteliğinde olduğu ileri sürülen belgelere ilişkin soruşturma sonrası Savcı Hüseyin Ayar tarafından hazırlanan “İkinci Balyoz” iddianamesi İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Savcılığın Balyoz davasıyla birleştirilme talebi de bulunan iddianamede Harp Akademilerin Komutanı Bilgin Balanlı ile birlikte 15’i tutuklu 28 sanık yer alıyor. İddianamenin kabul edilmesinden sonra mahkeme heyeti tutuksuz sanıklar arasında bulunan sekiz subay hakkında yakalama kararı çıkardı. Yakalama kararının ‘delilleri karartma ve kaçma şüphesi’ gerekçesiyle çıkartıldığı öğrenilirken, karar Genelkurmay Başkanlığı’na da bildirildi.

28 sanık bulunuyor

İddianamenin sanıkları arasında Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı, Korgeneral Turgut Atman, Tümgeneral Nedim Güngör Kurubaş, Tümgeneral Bülent Kocababuç, Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İsmail Taş, Tümgeneral Beyazıt Karataş, Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul , Tuğgeneral Mehmet Eldem, Tuğgeneral Mustafa Erhan Pamuk, Albay Mehmet Örgen, Albay Halit Nejat Akgüner, Albay Bülent Günçal, Albay Ahmet Zeki Üçok, Albay Onur Uluocak, Albay Rafet Oktar, Albay Emin Hakan Özbek, Albay Ahmet Dikmen, Albay Ahmet Erdem, Albay Cumhur Eryüksel, Albay Ali Cengiz Şirin, Albay Servet Bilgin, Albay Sinan Topuz, emekli Albay Hakan Büyük, Binbaşı Ayhan Üstbaş, Binbaşı Refik Levent Tezcan, Binbaşı Doğan Uysal ve Yüzbaşı Tülay Delibaş yer alıyor.

İddianamede sanıkların “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya eksik teşebbüs” suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor. Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında açılan ve aralarında Çetin Doğan’ın da bulunduğu 102’si tutuklu 196 sanık da aynı suçtan yargılanıyor. Savcı Hüseyin Ayar’ın “Balyoz Davası ile birleştirilsin” talebi ise, iddianamenin okunmasının ardından değerlendirilecek. Eğer davalar hakkında birleştirilme kararı alınırsa 196 sanıklı ana Balyoz davasındaki sanık sayısı 223’e ulaşacak. 2. Balyoz iddianamesi kapsamındaki davanın ilk duruşması, 15-16 Ağustos’ta yapılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız