SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İddianame Mahkemeye Ulaştı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:16:30
İddianame Mahkemeye Ulaştı
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın 38. duruşması yapıldı. 
 
Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde Alman Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in öldürüldüğü Zirve Yayınevi cinayetleri ile ilgili davanın 38. duruşmasında, tutuklu sanıklar Emre Günaydın, Salih Gürler, Hamit Çeker, Abuzer Yıldırım ve Cuma Özdemir ile Elazığ Cezaevi'nde tutuklu bulunan Varol Bülent Aral ve tutuksuz sanık Hüseyin Y. hazır bulundu.
 
İddianame Mahkemeye Ulaştı
 
Duruşmaya öldürülen Alman Tilman Geske'nin eşi Suzanna Geske ve oğlu da katıldı. Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, geçen duruşmada İstanbul 13. Ağır Ceza
Mahkemesi'nden talep edilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davası iddianamesi ve eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkındaki iddianamenin ve eklerinin mahkemeye ulaştığını belirtti. 
 
"Meşhur Olmak İstiyorlar"
 
Sanık Varol Bülent Aral, söz alarak, "Cezaevinde meşhur olmak isteyen insanlar dilekçe yazmakta, alakasız kişiler ifade vermektedir. Aleyhime olan hususları kabul etmiyorum" dedi. Sanık Aral, "2001 yılında Cemal Üzgen isimli MİT çalışanı Başbakan Bülent Ecevit'e bir rapor arz etmiştir. Burada bu dosyaya konu öldürülen rahiplerin Amerikan Bort heyetine bağlı olarak Sağlık ve Eğitim Vakfı olarak Türkiye Kiliseler Birliği'ne bağlı olarak çalışıyorlar şeklinde rapor vermiştir. Yine bu kişilerin başında Gülseven Yaşer'in eşi Yaşar Yaşer olduğu rapor edilmiştir. Dolayısıyla öldürülen kişilerin Ergenekon üyesi olup olmadıkları araştırılmamıştır. Bu hususun göz önüne alınmasını talep ediyorum" diye konuştu.
 
39. Duruşma 18 Haziran'da
 
Duruşmada Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Şeref Gürkan, hazırlanmakta olan iddianamenin mevcut dosya ile bağlantılı olması nedeniyle duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesini talep etti. Mahkeme heyeti, 39. duruşmanın 18 Haziran 2012 tarihinde yapılmasına ve tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. 
 
"İddianame Önemli"
 
Duruşma sonrasında bir açıklama yapan müdahil avukatlarından Erdal Doğan, beklenen iddianamenin önemli olduğunu ifade ederek, "Olayın failleri ortaya çıkacak. Bu konuyla ilgili örgüt şeması daha da netleşecek, örgüt olgusu. Aynı zamanda Ergenekon'la yapılanması ve hukuki, fiili bağı çok daha netleşmiş olacak. Beklentimiz bu yönde. Bizim daha çok sürekli beyan ve gerekçe ve dilekçelerle, delillerle sunduğumuz hususun iddianame olarak, daha net olarak ortaya çıkmasını bekliyoruz. Daha somut gelişmeler olacağını umuyoruz. Beklentimiz de o yönde. Savcılığın halen hazırlık aşamasında olduğunu öğrendik. Bir sonraki celsede iddianamenin hazır olacağını bekliyoruz, 2 ay daha sürer. Duruşma, iddianame kabulünden sonra seri yapılacağı için bu eskisi gibi çok uzun sürmez, 1-2 yıl içinde sonuçlanır" dedi. 
 
Ergenekon soruşturması kapsamında incelenen Zirve Yayınevi cinayeti ilgili olarak İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca 17 Mart 2011 tarihinde başlatılan soruşturmada, eski Malatya İl Jandarma Komutanı emekli Kurmay Albay Mehmet Ülger ile birlikte toplam 7 kişi tutuklanmıştı. Soruşturma sonrasında dosya İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilmişti. İkinci iddianamede, Ergenekon kapsamında yargılanan bazı sanıklar ile birlikte çok sayıda tutuksuz sanığın da yer alması bekleniyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız