SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İddianame Tamamlanmak Üzere

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:47:41
İddianame Tamamlanmak Üzere
A- A+ PAYLAŞ

''Postmodern darbe'' olarak da adlandırılan 28 Şubat dönemine ilişkin soruşturmada iddianamenin tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

''Postmodern darbe'' olarak da adlandırılan ve üzerinden 16 yıl geçen 28 Şubat dönemine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamenin tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. 

28 Şubat dönemine ilişkin soruşturma, Ankara Barosu'na kayıtlı avukat Yunus Akyol'un 2011 yılının Nisan ayında yaptığı suç duyurusunun ardından başlatıldı. 

Ankara Cumhuriyet savcıları Mustafa Bilgili ve Kemal Çetin'in yürüttüğü soruşturma kapsamında ilk gözaltılar, 12 Nisan 2012'de gerçekleştirildi.  

Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, emekli orgeneraller Çetin Doğan ve Teoman Koman ile eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Gürüz'ün de aralarında bulunduğu 73 kişi tutuklandı. 

Tutuklananlardan Albay Mehmet Haşimoğlu tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybetti, 4 zanlıya ise henüz ulaşılamadı. 

Çiller ''mağdur-tanık'' 

Soruşturma süresince birçok kişinin de ''mağdur'' ya da ''tanık'' sıfatıyla ifadesine başvuruldu.

Bu kapsamda ifadeleri alınanlar arasında en çarpıcı isim 28 Şubat sürecinin hükümet ortağı DYP'nin Genel Başkanı Tansu Çiller oldu.

Dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener ile Adalet Bakanı Şevket Kazan, eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu ve Merve Kavakçı ''mağdur-tanık'' sıfatıyla ifade verdi. 

Karadayı'ya adli kontrol 

Dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Sincan'da tankları yürüten komutan 

Soruşturmada kapsamında bugün ise Sincan'da tankların yürütülmesiyle adı anılan eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, eski Harp Akademileri Komutanı emekli Orgeneral Aslan Güner, emekli Tümgeneral Mehmet Başpınar ile emekli Tümgeneral Yücel Özsır ve muvazzaf Albay Mehmet Cumhur Yatıkkaya ifadeye çağrıldı. 

İddianamede sona yaklaşıldı 

Savcıların, iddianame yazımında sona geldiği belirtildi. Savcıların, bugünkü zanlıların ifadelerini aldıktan sonra kısa sürede iddianameyi tamamlamayı amaçladıkları kaydedildi.

İddianamenin şu ana kadar yaklaşık 700 sayfa olduğu ve içinde polis fezlekesi bulunmadığı da bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız