SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İddianamede Veli Küçük Adı

A- A+ PAYLAŞ

İHA (ÖZEL)- Malatya'daki 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi olayının azmettiricilerini kapsayan 2. iddianamesinde Veli Küçük ile ilgili misyonerlik faaliyetleri ihbarına da yer verildi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen Zirve Yayınevi olayının 2. iddianamesinde Ergenekon örgütü yöneticisi olmakla suçlanan Veli Küçük'ün misyonerlik faaliyetlerini yönlendirdiği iddiasını kapsayan bir ihbar ve soruşturması da yer aldı.

İddianamede, "2007/383 soruşturma numaralı dosyamızda müdahil vekilleri tarafından verilen 21 Kasım 2008 tarihli dilekçede; Mersin ilinde faaliyet gösteren Kayra Yayınevi'nin yöneticisi olan Martin De Lange isimli şahısın yanına çalışmak üzere İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2008/2009 sayılı dosya ile terör örgütü yöneticisi olmak suçundun yargılanmakta olan Veli Küçük tarafından Levent Ercan Gelegen ve Abdullah Arıkan isimli şahısların Hristiyanlık ve misyonerlik konusunda izleme ve yönlendirme yapmak amacıyla yerleştirildikleri hususunda bir gazeteye ihbar elektronik posta gönderildiğini bildirmişlerdir. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün 6 Aralık 2008 tarihli yazılarında söz konusu elektronik postayı gönderen kişinin tespit edilemediği, ancak gazeteye ihbar yapıldığının doğru olduğu bildirilmiştir. İhbarla ilgili olarak yapılan araştırmada Abdullah Arıkan isimli bir kişiye ulaşılamadığı, ancak Mersin İl Jandarma Komutanlığı'nda çalışan Abdullah Atılgan isimli şahıs olabileceğinin değerlendirildiği bildirilmiş, bu kişinin ve Levent Ercan Gelegen isimli şahısların telefon kayıtları alınmıştır" denildi.

Cumhuriyet savcısının ifadesini aldığı Abdullah Atılgan'ın, Veli Küçük'ü tanımadığını, Kayra Yayıncılığa hiç gitmediğini, kendisinin Mersin İl Jandarma Komutanlığı personeli olduğunu, Levent Ercan Gelegen'in Kayra Yayınevi'nden ayrıldıktan sonra haber elemanları vasıtasıyla bilgi vermek istediğini söylediğini ve bu nedenle istihbarat amaçlı olarak kendisi ile birkaç kez görüştüğünü iddia ettiği belirtildi.

Hristiyanlıkla ilgili kitapların pazarlamasını yapan Mersin'deki Kayra Yayınevi'nde 2 yıl süreyle çalıştığını belirten Levent Ercan Gelegen'in ise cumhuriyet savcısına verdiği ifadesinde, "Veli Küçük ile tanışmıyorum. 2003 ve 2005 yılları arasında Mersin'de bulunan Kayra Yayınevi'nde çalıştım. 2005 yılı Temmuz ayı sonu itibariyle kişisel mazeretlerimden dolayı yayınevi ile ilişkimi kestim. Abdullah Atılgan ile görüşme talebini ben yapmadım, belki talep Abdullah Atılgan'dan gelmiş olabilir" dediği
öğrenildi.

Levent Ercan Gelegen'in hakkında Zirve olayını azmettiricisi olduğu iddiası ile dava açılan Hüseyin Yelki'nin Kayra Yayınevi'nin Malatya Şubesi'nde çalışırken birlikte çalışmalarda bulunduklarını belirttiği de kaydedildi.

İddianamede Levent Ercan Gelegen ile jandarma görevlisi Abdullah Atılgan arasında telefon görüşmelerinin olduğunun tespit edildiği aktarıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız