SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İddianameye Göre Baskı ve Sonucu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Erkek Yetiştirme Yurdu'nda 2004 yılında Yalçın Gogo adlı çocuğun çatıdan atlayarak intihar etmesi nedeniyle başlatılan soruşturma sonucunda Malatya 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesinde, yurt yönetimiyle ilgili olarak ilginç iddialara yer veriliyor.

Malatya Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalırken 3 Mart 2004 tarihinde intihar eden Yalçın Gogo olayıyla ilgili olarak Yurt Müdürü Şenol Özdemir hakkında Malatya 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Görevi ihmal" suçlamasıyla açılan davaya devam ediliyor.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, "Yetiştirme yurdu müdürü olan sanığın yurtta kalan küçük çocuklar üzerine görevinin gerektirdiği mesleki yükümlülükleri yerine getirmediği, rehberlik hizmetlerinin gerekli şekilde verilmemesi nedeniyle yurtta bali kullanımının alışkanlık haline geldiği, bu durumun tespit edilmesi üzerine tutanak tanzimi ile psikiyatri servislerine sevk yapılmak suretiyle sorunlara çözüm arandığı, eğitici çalışmalar yerine baskıcı çözümlerle küçüklerin idareye cephe almasına sebebiyet verdiği, bali kullanma alışkanlığı edinen maktulün de gerek bu alışkanlığı, gerekse idarenin tutumu nedeniyle intihara yöneldiği" iddiaları yer alıyor.

İddianamede, o tarihte Yetiştirme Yurdu Müdürü olan Şenol Özdemir'in suçlamaları kabul etmediği, görev ve sorumlulukları yerine getirdiğini ve kusuru bulunmadığını savunduğu belirtildi.

Malatya 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 21 Şubat 2006 tarihinde duruşmasının yapılacağı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız