SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İddiayı Reddetti

A- A+ PAYLAŞ

Kayseri İl Jandarma Komutanı'yken 1990'lı yıllarda Şırnak'ta görevli olduğu sırada meydana gelen faili meçhul cinayetlerle ilgisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Albay Cemal Temizöz, Silopi'de 14 yıl önce kaçırılan ve cenazesi Elazığ'daki Kimsesizler Mezarlığı'nda bulunan Hasan Ergül'ün öldürülmesiyle ilgili iddiaları reddederek olayla bir ilgisinin olmadığını söyledi.

Şırnak'ın Cizre ilçesi'nde 1993-1997 yılları arasında işlenen fail meçhullerden sorumlu tutulan Albay Cemal Temizöz, Hasan Ergül'ün öldürülmesi konusunda Diyarbakır Adliyesi'nde ifade verdi. Özel yetkili savcının sorularını cevaplayan Temizöz, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Temizöz, "Ben o tarihte Cizre'de görevliydim. Ama olay farklı bir yerde vuku bulmuş. Bu şahsı tanımıyorum, hiç görmedim. Olayın kimler tarafından, ne maksatla gerçekleştirildiğini bilmiyorum" şeklinde konuştu.

Ergül'ün öldürülmesiyle ilgili dosya Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gitmiş, ancak Başsavcılık "Yetkisizlik" kararı vererek dosyayı Diyarbakır'a göndermişti. Ailenin savcılığa başvurması üzerine dosyayı inceleyen Diyarbakır'daki özel yetkili savcı, halen Diyarbakır Askeri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cemal Temizöz'ün ifadesine başvurulmasını kararlaştırmıştı.

CESETLER MALATYA'YA..
Öte yandan Bingöl'ün Karlıova ilçesi kırsalında bir grup terör örgütü mensubu arasında yaşanan iç çatışmada infaz edilen 2 kişinin cesedine ulaşıldı.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 2 ay önce İstanbul'dan Bingöl'ün Karlıova ilçesi Aşağı Yağmurlu köyüne gezmeye gelen Murat İlikman, bir grup PKK'lı terörist tarafından bulunduğu evden alınarak kırsala götürüldü. Geçtiğimiz yıllarda terör örgütü PKK'ya ait yüklü miktarda parayı harcadığı gerekçesiyle örgüt mensupları tarafından sorgulanan Murat İlikman ile örgütün dağ kadrosunda bulunan 'Rodi' kod isimli Metin İğne hakkında infaz kararı verildi. Karar doğrultusunda Murat İlikman ile Metin İğne, örgüt mensupları tarafından infaz edildi. Şahısların infaz edildiği ailelerine de bildirildi. Ancak ailelerin tüm aramalarına rağmen cesetlere ulaşılamadı. Önceki gün gelen haber üzerine ilçe kırsalına giden aileler, cesetleri teşhis etti. Daha sonra Karlıova ilçesindeki Yiğitler Köyü Sağlık Ocağı'na getirilen cesetlerin, otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız