SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İdeal İnsan Modeli Örneği"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:42:28
A- A+ PAYLAŞ

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Kent Konseyinde program düzenledi. 

Programa Şairler ve Yazarlar Grubu Temsilcisi Adil Akkoyunlu ve grup üyeleri katıldı. Malatya Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Grubu tarafından düzenlenen program İlahiyatçı Yazar Mehmet Fatih Kahraman’ın Kur’an tilaveti ile başladı. Programın sunuculuğunu yapan Yazar Semra İplikçi, “Peygamber Efendimiz, Peygamberlerin en üstünü ve sonuncusudur. Allahü tealanın yarattığı varlıkların en şereflisi Muhammed aleyhisselâmdır. Her şey onun hürmetine yaratıldı. O, Allahü tealanın resulü, son peygamberidir. Allahü teala bütün peygamberlerine ismiyle hitap ettiği halde, O’na “Habîbim” (sevgilim) diyerek hitap etmiştir” dedi

Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Grubu Temsilcisi Adil Akkoyunlu konuşmasında Hz. Muhammed’in dünya tarihinde en büyük devrimi yapan kişi olduğunu, bütün insanlığa geldiğini Peygamberimizin Kuran-ı rehber edinerek insanları inşa etmeye çalıştığını belirtti. Akkoyunlu “Peygamber Efendimiz hayatının her anında, müminlere çok güzel örnekler bulunmaktadır. Hz. Muhammed’ni sahabeleriyle olan sohbetleri, onlara hitapları, şakaları, çocuklara olan sevgi ve ilgisi, hanımlarına karşı adaletli, sevecen ve ilgili tavrı, hem ailesi hem de tüm Müslümanlar için örnek bir koruyucu olması, güler yüzü, neşesi, canlılığı, müminlere olan düşkünlüğü ve şefkati, güzel ahlakın ve ideal insan modelinin önemli bir örneğidir” dedi.

Araştırmacı yazar Necip Cengil ise yaptığı konuşmasında kendi değerini bilen insanın ancak Peygamberin değerini bileceğini belirterek, onu anlamak için onun yolundan gitmek gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Malatyalı şairler tarafından Hazreti Muhammed'e atfen yazılan şiirler, söylenen ezgiler, okunan naatlar programa katılanlar tarafından ilgi gördü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız