SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İdmanyurdu'nda Hedef 3. Lig

0
Güncellendi - 2018-02-04 01:33:52
İdmanyurdu'nda Hedef 3. Lig
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın en köklü kulüplerinden olan Malatya İdmanyurdu, 3. Lig hedefiyle çalışmalarına başladı. 2.Amatör Büyükler Futbol Ligi’nde mücadele edecek olan sarı lacivertli kulüp, önce 1.Lig, ardından BAL Ligi, daha sonrada 3. Lig için iddialı bir kadro oluşturuyor.

Türkiye’de amatör futbol şampiyonasında yıllar önce Türkiye dördüncüsü olan ve bir dönem 3. Lig’de mücadele eden Malatya İdmanyurdu, uzun yıllar sonra yeniden dirilişe geçti. 1950 yılında kurulan sarı lacivertli kulüp, 1987-1988 sezonunda Türkiye 3. Ligi’nde 3. Grup’ta mücadele etmiş, 32 karşılaşmada 5 galibiyet, 8 beraberlik, 19 mağlubiyet alarak, 23 puanla küme düşmüştü.

Malatya İdmanyurdu bayrak değişimi sonrası yeniden 3. Lig hedefiyle çıktığı yolda yeni bir yapılanma içerisine girdi. Malatyaspor USA’nın sahibi işadamı Teoman Mutlu’nun destekleriyle yeni bir sürece başlayan Malatya İdmanyurdu, transfer çalışmalarına başladı.

Kulüp başkanı Mehmet Gündüz, kulüp binasında yeni transferleri basına tanıtarak, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Gündüz, bir dönem İnönü Üniversitesispor’un formasını giyen Oğuzhan Akar ve Engin Bilici, Pütürge Belediyespor’da oynayan Turgay Gürcü, 1932 Malatyagücü’nde oynayan Uğur Gölgeli, Sanayispor’dan kaleci Ergül Kurt ve Hekimhan Belediyesi Gençlik Spor’dan Osman Tunç’u kadrosuna kattı. Sarı lacivertlilerde takımın sportif direktörü ise bir dönem BAL Ligi’nde 44 Malatyaspor’u, ardından da Tecdespor’u çalıştıran Hakan Aydemir oldu.

“ADINDAN SÖZ ETTİREN BİR TAKIM”

Malatya İdmanyurdu kulübünün başkanı Mehmet Gündüz, “1950 yılında kurulan Malatyalı genç yeteneklerin ortaya çıkması için futbolun en önemli yapı taşları olarak kurulan, bugüne kadar her zaman adından söz ettiren bir takım başkanı olmaktan onur duyuyorum. Buradan geçmiş dönemlerden bugüne kadar geçen süreçte emeği olan Sıtkı Derme, Erkan Van ve Bahri Dönmez’e teşekkür ediyorum. Yine takımı aldığımız ilk günden bugüne kadar heyecanı ile bize inanılmaz bir katkı sunan Malatya sevdalısı Amerika’da yaşayan işadamı Teoman Mutlu’ya ayrı bir parantez açmak istiyorum. Kulübün yapılanması, prestijli bir yapının ortaya çıkması, kurumsal bir kimlik kazandırılması noktasında her an uzakta da olsa yanımızda olan, değerli bir spor adamı kimliğiyle önümüzün açılması noktasında desteklerini esirgemeyen Teoman Mutlu’ya da çok teşekkür ederim” dedi.

“MALATYA’DA DOĞRU BİR ALTYAPI PROJESİ ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

Gündüz, önceliklerinin Malatya İdmanyurdu’nu 1.Amatör Büyükler Futbol Ligi’ne çıkarmak olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Hedefimiz, Malatya’da doğru bir altyapı projesi ortaya çıkarmaktır. Bu yapının sağlıklı bir düzeye ulaşması için önceliğimiz A takımımızı 1.Amatör Kümeye sonrasında BAL Ligi’ne ve daha sonrasında da 3.Lig’e çıkarmaktır. Aynı dönemlerde futbolun en önemli yapı taşı olan altyapı organizasyonunu kurup, futbol akademisi ile ulusal bir kimlik kazanmayı hedefliyoruz. Bu amaç ile USA Malatyaspor ile Malatya İdmanyurdu arasında ciddi bir bağ kurup, orada bulunan genç yetenekleri ülkemize, burada bulunan genç yetenekleri de USA Malatyaspor çatısı altında toplayarak, önemli bir sinerjiyi ortaya çıkarmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde Teoman Mutlu’nun da katılacağı bir toplantı ile kısa, orta ve uzun vadede hedeflediğimiz projeleri anlatacağız.”

“18 FUTBOLCUYLA ANLAŞMA SAĞLADIK”

Yeni yapılanma kapsamında 18 futbolcuyla anlaşma sağladıklarını kaydeden Gündüz, “Malatya İdmanyurdu olarak 6 futbolcu ile sözleşme imzaladık. 18 futbolcuyla da anlaşma sağladık. Önümüzdeki günlerde anlaştığımız diğer futbolcu kardeşlerimizle de sözleşme imzalayacağız. Yeni transferlerimizin camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Turgut ÖZMÜŞ (6 yıl önce)
    Emeğinize ve yüreğinize sağlık, Çok heyecanlandım,çok sevindim,Aynı heyecanı ,1984/1985 yılında bu güzel takımızı 3 cü ligde oynaması için çok emekler harcadık ve başardık,O dönemde bizlere çok büyük yardımları olan ,Başta Başbakanımız Turgut ÖZAL,Sayın Metin EMİROĞLU'na ve emeği geçen herkese sonsuz teşşekkürler ediyorum,Yolun açık olsun idmanyurdum .
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (6 yıl önce)
    Hayırlı olsun,Amatör spora hizmet eden,İnsanlığa hizmet etmiş sayılır. başarılar
    0
    0
    Yanıtla