SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İfadelerdeki İddialar!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir yayınevi bürosunda Alman uyruklu Tilmann Ekkhart Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in öldürülmesi olayında yakalanan zanlılar mahkemede ilginç ifadeler verdi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Terörle Mücadele Yasası uygulanarak tutuklanan ve olay esnasında binada yakalanan Hamit Ç., Abuzer Y., Cuma Ö., Salih G. ile olayın kilit ismi Emre G.'nin kız arkadaşı olduğu ileri sürülen Turna I. ve serbest bırakılan diğer 6 zanlının mahkemede ilginç iddialarda bulunduğu ortaya çıktı.

Zanlılar mahkemeye verdikleri ifadelerinde, Emre G.'nin sürekli kendilerine sakallı bir kişiyle görüştüğünü söylediğini belirterek birlikte çalışması durumunda para garantisi veren şahsın kendisini götürdüğü evde gösterdiği belgelerde bazı terör örgütleri ve kesimlerle ilgili bilgileri gördüğünü, ancak görüştüğü bu şahsı daha sonra kaybettiğini, misyonerlikle ilgili bilgi topladığını anlattığını söylediler.

Olay esnasında yakalanan 4 zanlının mahkemedeki ifadelerinde yer alan ortak noktalar şöyle açıklandı:

"Emre, bize düşüncelerini anlatınca kendisinden ayrılmaya karar verdik. Bizi Emre yönlendirdi. Ayrılmak isteyince, 'Bize 'Artık sizi biliyorlar. Dönüşünüz yok. Sizi bilenler bir şey yapmayacak olsa bile ben size gelir sıkarım, ailenize zarar veririm. Olay 16 Nisan'da olacak' dedi. Sonra 18 Nisan'a alındığını söyledi. Emre, Mart 2007'den itibaren misyonerlikle ilgilenmeye başladı. Emre, internette Onur diye birisi ile tanıştığını ve misyonerlerin Malatya'daki bağlantısına ulaştığını söylüyordu. Emre, bize öldürüleceklerini değil bağlayıp etkisiz hale getirdikten sonra bilgisayar, disket ve evraklara el konulacağını söyledi. Bize misyonerlikle mücadele edilmesi gerektiğini söylüyordu. Konuşmalara kadar misyonerlikle ilgili tek şey bilmiyordum. İnternette Ozan'ın kendisine Necati ile görüşebileceğini söylemiş. Emre, Necati ile tanışmış, içlerine sızmış. Yaklaşık 2 ay onların hakkında bilgi toplamış. Bunları
bize anlattı. Detay sorduğumuzda bağırıp çağırıyordu. Olay sabahı babasına ait spor salonuna gittik. Emre, yayınevinden para alacağını söyledi".

Mahkemenin serbest bıraktığı 6 zanlının verdiği ifadelerde açıklandı.

K.K.: 'Bana gözcülük yapmamı teklif etti. Ben kabul etmedim. Bana misyonerlikle ilgili kitap getirip, 'Beğenmediğin misyonerler dinimiz hakkında bak neler söylüyor' dedi. Ancak ben kitabı okumadım'.

M.G.: 'Bana olay olmadan önceki gece bir araba ile geldi. Arabada 5 kişi vardı. Bana bu olaydan önce misyonerlerin içine girdiğini, onların kendisini kendilerinden zannettiğini, onlardan alacağı hard diskleri bir hard diskle birleştirip birleştiremeyeceğimizi sordu. Ben de tamam dedim. Benden macera filmleri, bilim kurgu filmleri alıyordu."

Bu arada, Emre G.'nin kız arkadaşı olduğu iddia edilen Turna I. ise mahkemedeki ifadesinde, Emre'nin kendisine arkadaşlık teklif ettiğini ancak kendisinin bunu kabul etmediğini ve görüştüklerini ileri sürdü. Turna I., Emre'nin kendisine "Hakkını helal et" şeklinde mesaj geçtiğini de ileri sürdü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız