SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İflas Eden Dış Politika Yüzünden.."

A- A+ PAYLAŞ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Füze Radarı Sistemi ile ilgili çalışmaların AKP'nin iflas eden dış politikalarından birisi olduğunu söyledi.
 
Füze Savunma Sistemi'nin Malatya'ya kurulması nedeniyle İran'dan gelen tehditlere de dikkat çeken Bahçeli, şunları kaydetti: 
 
"İsrail'in İran'a karşı güvenliğe alınması amacına dönük bu sorumsuz ve kendi çıkarlarımızın hilafına olan uygulamanın sancılı sonuçları bu vesileyle bir bir kendisini göstermeye başlamıştır. AKP hükümeti, Batı'nın dayatmaları karşısında Füze Savunma Sistemi'nin kurulmasına izin vermekle milletimizi doğrudan hedef yapmış ve sıfır sorun politikasından fiili savaş şartlarının sınırına dayanmıştır. İran'ın kendisine bir saldırı olursa ilk olarak Malatya'yı vuracağını duyurması, AKPnin iflas eden dış politikasının son versiyonlarından sadece birisidir. Gelişen son hadiseler kapsamında barış sözleri yerini restleşmelere bırakmış, dostluk köprüleri kapanması zor uçurumlara dönüşmüş, diyalog ve işbirliği hamleleri geri tepmiştir. Bu küstah meydan okumanın, aziz milletimizi korkutmaya ve sindirmeye d bütün ölçü ve ayarların kaçtığının bariz önük gözü dönmüşlüğün müsebbibi kuşkusuz Adalet ve Kalkınma Partisi'nin vizyonsuz ve küresel hesaplara angaje olan politikalarıdır. Soydaşlarımıza baskı ve eziyetle özdeşleşen İran'ın bu densiz ve kontrolsüz çıkışını sineye çeken AKP hükümeti, bu aciz duruşuyla milletimizin kudretine ve saygınlığına gölge düşürmüştür. BOP'un hesaplarını görmekle meşgul olan iktidar zihniyeti, milletimize verilen gözdağlarını ve yapılan şantajları idrak edemeyecek kadar gerçeklerle bağını ve bağlantısını koparmıştır. Bu çerçevede AKP, Türkiye'yi sonu karanlık olan bir belirsizliğe ve kaosa doğru hızla götürmektedir. Tarafları gittikçe belirginleşen bölgesel kamplaşma ve gerilim hattı, milletimizin ve devletimizin bekasını olumsuz etkileyecek dinamikleri birer birer harekete geçirmiştir. AKP hükümeti böyle giderse Türk milletini kanlı bir savaşın içine sürükleyecek ve bunun acı sonuçlarına herkesi ortak edecektir. Unutulmamalıdır ki Milliyetçi Hareket Partisi, kimden ve nereden gelirse gelsin Türk milletinin hayat hakkına yapılacak bir tecavüzün misliyle karşılık göreceğine inanmaktadır. Şayet geçmişimizin kutlu ve muzaffer sayfalarına bakılırsa, ateşin düştüğü yeri yaktığı, keskin sirkenin küpüne zarar verdiği ve Türk'e kefen biçmeye çalışanların sonunda mutlaka hüsrana uğradıkları net olarak görülebilecektir." 
 
Ermenistan Devlet Başkanı'nın haddini ve hududunu aşan son beyanlarının ise bu meselede bütün ölçü ve ayarların kaçtığının bariz delili olduğunu da ifade eden Bahçeli, "Türk liderler er ya da geç Erivan'daki (sözde) soykırım anıtı önünde diz çökecekler" diyen Ermenistan Devlet Başkanının sonunda çizmeyi aştığını, kendi onursuzluğunu ve katliamla özdeşleşen geçmişlerini kapatmak için şuursuzluğun batağına saplandığını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız