SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İfşa Etmek Milli Görevimiz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:51:55
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi’nde düzenlenen “Türk Dünyası, Ermeni Yalanları ve Hocalı Soykırımı” konulu panele katılmak üzere Malatya’ya gelen Azerbaycan Milletvekili Tarihçi Musa Gasımlı ile STK Yöneticileri Doç. Dr. İrade Aliyeva, Rasim Memmedov ve Samir Orucov Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler. 

Azerbaycan ile Türkiye’nin bir millet iki devlet olduğunu söyleyen Azeri Milletvekili Gasımlı, “Hocalı’da yapılan soykırım göz önünde. Çekilmiş fotoğrafları, kamera kayıtları ve şahitleri var. Bunları dünya bildiği halde susuyorlar. Ama 1915 yılında olmayan uydurma yalan bir Ermeni soykırımını konuşuyorlar. Ermeni yalanlarını ifşa etmek bizim milli görevimizdir. Bunların gelecek nesillere iyi anlatılması gerekmektedir” dedi. 

Gasımlı, “Biz Türkiye’nin güçlü olmasını isteriz. Türkiye’nin ayağına taşın değmesini istemeyiz. Türkiye bizim kardeşimizdir.  Türkiye ne kadar güçlü olursa Azerbaycan da o kadar güçlü olur. Azerbayca’nın güçlü olması Türkiye’nin güçlü olması demektir. Ulu önder rahmetli Aliyev diyordu ki; ‘Biz bir millet iki devletiz.’ Biz gerçekten bir millet iki devletiz. Bazı dış güçler Türkiye’nin güçlü olmasını istemezler ama Azerbaycan istiyor. Türkiye’nin güçlü olmaması için iç karışıklıklar çıkarıyorlar. Türkiye Cumhuriyetinin güçlü olması Türk vatandaşının faydasınadır, Azerbaycan’ın faydasınadır, Türk dünyasının faydasınadır. 

Türkiye’nin son 10-12 yıldaki kalkınması, bizleri sevindirir, gururlandırır. Türk Devleti daim olsun, Türk Bayrağı daima yüce olsun. Bizleri kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, “İnönü Üniversitesi’nde düzenlenen panelin konusu çok önemli. Hocalı katliamı olsun, sözde Ermeni soykırımının gerçek yüzünü ortaya koymak için güzel bir panel olacağı kanısındayım. Türkiye ve Azerbaycan dost ve kardeş iki ülkedir. Bu dostluk ve kardeşlik duygularının daha pekişmesi ve ileri noktalara taşınması hem ekonomik hem de sosyal ve kültürel işbirliği anlamında daha da ileriye götürülmesi gerekmekte. 

Türkiye’de son yıllarda istikrarlı bir şekilde ekonomik büyüme gerçekleşmektedir. Azerbaycan’ın da son yıllarda güçlendiğini, güçlü bir ekonomik yapıya kavuştuğunu büyük bir memnunlukla takip etmekteyiz” dedi.

Türkiye’nin bölgesinde önemli bir güç olduğunu kaydeden Başkan Çakır, “Türkiye her zaman haktan ve adaletten yana olmuştur. Soykırımla ilgili olarak tarihçilerin araştırma yapmasını ve gerçekleri ortaya çıkarması gerektiğini savunmuştur. Ancak buna fırsat verilmemiş ve bunun siyasi olarak konuşulmasından yana bir tavır sergilenmiştir. Türkiye her fırsatta soykırımın saçma bir söylem olduğunu dile getiriyor. Her ne kadar ciddiyeti olmasa da buna karşı argümanları ve tarihin gerçeklerini ortaya koymak Türkiye’nin görevidir. 

Kendi geleceğimizi, dostluklarımızı, kardeşliğimizi daha ileri noktalara götürmek bizim temel hedef ve görevimiz olmalı. Bu yolda da emin adımlarla ilerliyoruz. Önemli olan dostluktur, kardeşliktir” dedi. 

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Azerbaycan Milletvekili Prof. Dr. Musa Gasımlı’ya kayısı hediye ederken, Azerbaycan heyeti ise Başkan Çakır’a Azerbaycan’a özgü çeşitli hediyeler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız