SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İftar Çadırı Açıldı

A- A+ PAYLAŞ

Belediyenin bağlı şirketi aracılığıyla kurdurduğu iftar çadırı, belediye binası arkasında faaliyete geçti. İlk iftar yemeğine belediye başkanı Cemal Akın da katıldı.

İftar Çadırı'nın açılmasıyla ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya Belediyesi tarafından geleneksel olarak kurulan İftar Çadırı, Ramazan ayının ilk günü 1 Eylül Pazartesi akşamı, Belediye arkasındaki alanda hizmete açıldı.

Ramazan ayının ilk gününün yemeğini Malatya Belediyesi karşılarken, vatandaşlar iftar çadırına yoğun ilgi gösterdi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın ilk iftar yemeğini vatandaşlara dağıttı, ardından vatandaşlarla birlikte iftarını açtı.

İftar çadırındaki ilk yemeğe Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf İzzettin Cengiz, Ekrem Özbey, Fuarcılık A. Ş. Genel Müdürü Ahmet Özbildirici, Motaş Genel Müdürü Gökhan Tuncel ile bazı daire müdürleri katıldılar.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın yemek sırasında vatandaşlarla sohbet edip, Ramazan aylarını tebrik etti.

Malatya Belediyesi olarak güzel bir geleneği yaşattıklarını ifade eden ifade eden Başkan Akın, “Geniş ve nezih bir iftar çadırında Ramazan ayının ilk iftarını hemşerilerimizle birlikte açıyoruz” dedi.

Başkan Akın, “Günde yaklaşık 1500 kişiye iftar yemeği vereceğiz. İftar Çadırımız iftar yemeği vermek isteyen hayırsever kişi ve kuruluşlara açıktır. İftar çadırımızda aynı zamanda çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler olacak. Bu etkinliklerimizle eski geleneklerimizi yaşatıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Akın Ramazan ayı boyunca devam edecek bu etkinliklere bütün Malatyalıları davet ederek Ramazan ayını tebrik etti.

Malatyalıların Ramazan ayını tebrik eden Fuarcılık Genel Müdürü Ahmet Özbildirici’de, Ramazan ayı’nın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu ifade ederek, “Hayırsever iş adamlarımız Fuarcılık Şirketimizin 323 85 45 numaralı telefonunu arayarak iftar çadırımızda yemek verebilirler” dedi.

Teravih Namazından sonra İftar Çadırı’nda, Ramazan geleneklerinin yaşatıldığı ‘Ramazan Günleri’ programı yapıldı. Vatandaşların hınca hınç doldurduğu iftar çadırında, Tasavvuf Musikisi dinletisi ile Hacivat – Karagöz gösterileri yapıldı.

Ramazan Ayı boyunca İftar Çadırında Teravih Namazları’ndan sonra Ramazan Günleri programında Mehter Takımı Konserleri, Dini Sohbetler, Tasavvuf Musikisi, Ortaoyunu, Hacivat-Karagöz gösterileri gibi etkinlikler yapılacak."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız