SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İftar Çadırına Bekliyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından geleneksel hale getirilen İftar Çadırı'nda ilk oruçlar açıldı. Yeni Camii önündeki meydana kurulan çadırla ilgili açıklama yapan Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, “Ramazan bereket ve sabır ayıdır. Ben özellikle tüm hemşehrilerimin İftar Çadırı’na gelerek en az bir kez oruçlarını burada açmalarını istiyorum. Bu güzel ortamı görsünler, bu güzel havayı burada solusunlar” dedi. Nalçacı, ilk iftar yemeğini Kölük İplik A.Ş.’nin verdiğini belirterek, İftar Çadırı’nda 1.500 kişinin rahatlıkla orucunu açabileceğini söyledi. Nalçacı, “İftar Çadırı’ndan her kesimden genç-yaşlı bütün vatandaşların faydalanabilir. Oruç açmak isteyen bütün Malatyalıları, mübarek Ramazan Ayı boyunca iftar çadırımıza bekliyoruz” dedi.

 ASPUZU'DA RAMAZAN GECELERİ

Kültür A.Ş. tarafından Abdullah Gül Parkı’nda yapılan etkinlikler kapsamında ilahi sanatçısı Emrah Güneş konser verdi. Geceye, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Malatya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Aspuzu’da Ramazan Geceleri programı Malatya Belediyesi Mehteran Takımı’nın muhteşem gösterisi ile başladı. Daha sonra Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam eden programda, Malatya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, “Ramazan Ayı’nın önemi ile ilgili bir konuşma yaptı. İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül’ün konuşmasının ardından Malatya Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi tarafından ‘İbiş’ adlı oyun sergilendi. Programın sonunda da ilahi sanatçısı Emrah Güneş, Malatyalılara birbirinden güzel ilahiler söyleyerek gönülleri fethetti. Program gece geç saatlere kadar devam etti.

 ŞERBET ÇEŞMESİ

Geçen yıl Ramazan Ayı’nda başlatılan çeşmede şerbet akıtma geleneği bu yılda devam ediliyor. PTT binası önündeki Nur Çeşmesi’nde iftardan sonra meyve özlü şerbet akacak. Şerbet ikram eden Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, yoğun ilgiden memnun kaldıklarını belirterek, “Halkın takdirini toplayan uygulamanın sadece ramazan ayında değil, bayramlarda ve kandillerde de yapılarak geleneksel hale gelmiştir. Malatya halkı artık kandillerde ve Ramazan ayı süresince her akşam burada şerbet akacağını biliyor. Şerbet içmek istediği zaman rahatlıkla gelip şerbeti içebiliyor ” dedi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız