SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İftar Çadırında Kerkük Gecesi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya ile Kerkük'ün Yenitisin Belde Belediyesi'nin kardeş belediye olmaları nedeniyle Malatya Belediyesi İftar Çadırı'nda Kerkük Gecesi düzenlendi.

Malatya Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisi ve Grup Güldeste'nin tasavvuf musikisi sunduğu gecede Kerkük Yenitisin Belde Belediye Başkanı Nejdet Şükrü Akkoyunlu, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'a teşekkür şilti sundu.

"Türkmen soykırımına son", "Kerkük Türk'tür, Türk kalacak", "Kerkük Türk'ün namusudur", "Bir ölür, bin diriliriz" gibi pankartların asıldığı gecede konuşan Kerkük Yenitisin Belde Belediye Başkanı Nejdet Şükrü Akkoyunlu, Irak'ın 3'e bölünme planlarına tepki gösterdi.

Akkoyunlu, "Amerika Birleşik Devletleri'nde bir talihsiz karar ile karşı karşıyayız. Irak 3 federal bölgeye bölünmek isteniyor. Başbakanımız ve Dışişleri Bakanımız'ın Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunduğu sırada bu kararın çıkması korkunçtur. Iraklılar olarak asla buna izin vermeyeceğiz. Biz Türkmenler olarak Irak'ın bütünlüğünden yanayız. Eğer yanlış bir adım atılırsa 3.5 milyon Türkmen olarak Türkmen Federasyonu'nu ilan ederiz. Kendi özgürlüğümüz ve irademizle yürütürüz" dedi.

Malatya Kerkük Kardeşliği Derneği Başkanı Veysel Şahin ise, "Kerkük'te emperyalizmin peşine düştüğü tek şey petroldür. Ramazan ayında dahi kan akıtmalarının getirdiği tek düşünce petroldür. Kerkük, dünya petrol rezervinin yüzde 7'sine tek başına sahiptir. Haliyle emperyalistler buraya çöreklenmek istiyor" ifadelerini kullandı.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın da, "Kerkük'ün sıkıntısı 70 milyon Türk'ün sıkıntısıdır. Biz Kerkük'e yüreklerimizi bırakarak geldik. Kerkük ve 12 adalar, Misak-ı Milli sınırlarımız içerisindedir ancak o zamanın diplomasisi ve dünya şartları bizi Kerkük'ten kopardı. Bu coğrafyada yeniden emniyetin tesisi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güçlenmesi ile sağlanır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız