SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İftar Çadırı'nın Yabancı Konukları

A- A+ PAYLAŞ

Yeni Camii önünde kurulan ittar çadırına turistlerde misafir oldu. İftar yemeğine Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, vatandaşlar ve Güney Kore’den Malatya’ya gelen turistler katıldı.

İftar çadırı yardımlaşmanın en güzel örneklerindendir diyen Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, “Malatya Belediyesi olarak iftar çadırı uygulamasına bu yılda devam ediyoruz. Belediyemizin öncülüğünde organizasyonu yapılan iftar çadırımızda hayırsever işadamlarımız ve esnafımız birer gün yemek veriyorlar.İhtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız iftar çadırında Ramazan Ayı süresince iftarlarını açabilecekler” dedi.

Güney Kore’den Malatya’ya gelen Minyoung Abr, Kyoungkum Bae ve Hyunbin Lim, iftar çadırının yabancı konukları oldu. İftar çadırını merak ettiklerini ve oruç tutan Müslümanlar ile beraber yemek yemek istedikleri için çadıra geldiklerini ifade eden Güney Koreliler, Malatyalıların misafirperverliğine hayran kaldıklarını söylediler.

 Abdullah Gül Parkı’nda devam eden Aspuzu’da Ramazan Geceleri'nde ise  pazar günü Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başlayan etkinlik ney dinletisi, Kur’an-ı Kerim tilaveti, şiir dinletisi ile devam etti. Malatya Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun gösterisinin ardından ilahi sanatçısı Emrah Güneş sahne aldı.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız