SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İftarda Buluştular

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'daki Arapgir Kültür Derneği'nin geleneksel iftar yemeği yapıldı. Merter'deki otelde düzenlenen yemeğe Arapgir derneklerinin yöneticileri, Arapgirli işadamı ve akademisyenler katıldılar.

Yemekle ilgili olarak dernekten yayınlanan bülten şöyle:

"Her yıl geleneksel olarak Arapgir Kültür Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeği İstanbul Merter Greenpark Hotel’de yapıldı.

İftar yemeğine Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay Akşahin Ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Derneğin Yüksek Danışma Kurulu Üyeleri Eski Milletvekilleri Yüksel Çengel ve Dr.Naci Ekşi, Dr.Metin Kavuk, Ercihan Ekşi, Prof.Dr.Seyfettin Uludağ, Prof.Dr. Kutgün Eyüpgiller, M.Ali Akalın, Ahmet Ürkmezgil, İbrahim Parlar ve diğer kurul üyelerinin yanı sıra Arapgir Kaymakamı Ercan Turan, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, MİAD Başkanı Yunus Akdaş, Kemaliye Eğitim Ve Kültür Vakfı Başkanı İsmail Yücel ve çok sayıda hemşehrimiz katıldı. Ayrıca diğer dernek başkanlarımız da katıldı.

İftar yemeğinde Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay Akşahin yaptığı kısa değerlendirmede “ Bu mübarek ayda sizlerle beraber olmak ve birlikteliğimizi güçlü kılmak için düzenlemiş olduğumuz iftar yemeğimize katılarak güç verdiğiniz için teşekkür ederiz.
Geleneksel olarak her yıl derneğimiz tarafından düzenlenen iftar programının yapılmasına katkı veren Greenpark Hoteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ’a teşekkür ediyoruz. Amacımız bu gibi organizasyonlarda sık sık bir araya gelerek Arapgir Kültür Derneği çalışmaları hakkında bilgi vermek, ayrıca Arapgir’e yönelik yapabileceğimiz faaliyet proğramları hakkında sizlerle görüş alış-verişinde bulunmaktır. Önümüzdeki dönemde Arapgir Kültür Derneği’nin yol haritası içerisinde en büyük işleri Arapgir’in Kültür ve Tarihi değerlerinin ortaya çıkarılmasında üzerimize düşen katkıyı yapmak olacaktır. Ayrıca Kemaliye (Eğin) Kültür ve Eğitim Vakfı ile yakın ilişkiler içerisinde bulunup ortak çalışmalar yapacağız, KEMAV’ın deneyimlerinden faydalanacağız.” dedi.

İftar yemeğinde Arapgir Kaymakamı Ercan Turan, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, MİAD Başkanı Yunus Akdaş, Kemaliye (Eğin) Eğitim Ve Kültür Derneği Başkanı İsmail Yücel, İTÜ Öğretim Üyesi Prof.Dr.Kutgün Eyüpgiller,Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Seyfettin Uludağ ve Yüksel Çengel birer konuşma yaparak Arapgir’in örnek birlik ve beraberliğine, kültürel ve tarihi zenginliklerine dikkat çektiler.

İFTAR ÖNCESİ DERNEKLERLE TOPLANTI YAPILDI
27 Ağustos 2010 Cuma saat:17.00’de Arapgir Kültür Derneğinin düzenlediği iftar yemeğinden önce dernek başkanımız Turgay Akşahin, İstanbul’da bulunan 20 dernek başkanının katıldığı toplantıya Arapgir Kaymakamı Ercan Turan, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Danışma Kurulu üyesi Dr.Naci Ekşi katıldı.

Toplantıda ilçemize yeni atanan Arapgir Kaymakamı Ercan Turan’ın derneklerimizle tanışma ve önümüzdeki dönemde yapılacak köydes proğramları üzerinde duruldu. Toplantıda kaymakam ve belediye başkanı birer konuşma yaptı. Arapgir yapılacak çalışmalar ele alındı. Ayrıca Arapgir ve köylerin mevcut sorunları dernek yöneticileri tarafından ayrıntılı olarak Kaymakam Ercan Turan beye iletildi.

KATILAN DERNEKLER
Konducak Köyü Dernek Başkanı Zühtü Gürşen
Yaylacık Köyü Dernek Başkanı Hüseyin Kaya
Onar Köyü Dernek Başkanı Mehmet Ali Tanrıvermiş
Gözeli Köyü Dernek Başkanı Bayram Kaya
Çiğnir Köyü Dernek Başkanı Hıdır Turgut
Kayakesen Köyü Dernek Başkanı Ahmet Taşpolat
Eğnir Köyü Dernek Başkanı Hüseyin Kara
Taşdelen Köyü Dernek Başkanı Engin Özdemir
Selamlı Köyü Dernek Başkanı Kasım Genç
Eski Arapgir Köyü Dernek Başkanı Mehmet Ali Büyüktarla
Koru Köyü Dernek Başkanı Şemsettin Gültekin
Bostancık Köyü Dernek Başkanı Ali Galip Bildirici
Alıçlı (Hastek) Köyü Dernek Başkanı İsmail Hakkı Benli
Suceyin Köyü Dernek Başkanı M.Kemal Arslan
Yeşilyayla Köyü Dernek Başkanı Sadık Demir
Çakırsu Köyü Dernek Başkanı Hüseyin Gülsoy
Gebeli Köyü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Kılınç"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız