SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İğdirlilerin Gecesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:15:33
İğdirlilerin Gecesi
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan İğdir köylülerin kurduğu Ankara İğdir Derneği gecesi Hacettepe Park Restoranda gerçekleştirildi. Berna Kara’nın sunumu ile gerçekleştirilen gecede Başkan Ali Özdemir ve Av. Abidin Şahin konuşma yaptılar, sanatçılar müzik ziyafeti sundular. Katılanlar halk oyunları müzikleri eşliğinde eğlendiler.

 Başkanı Ali Özdemir’in konuşması şöyle:

"Ankara İğdir Derneği olarak çağımızda toplumsal bütünleşmeyi, kültürel paylaşımı yaygınlaştırıp, geçmişi geleceğe taşıyarak manevi değerlere sahip çıkmak, insanlarımızı ayrıştırmadan birleştirmek, kaynaştırmak ve büyük şehirlerde kayıp olmadan bir arada yaşamanın unsurlarını yaratmaktır. Bu nedenle bu günkü etkinliği düzenlemiş bulunuyoruz.

Köyümüz Oğuzların 21. boyundan olup Orta Asya’dan Anadolu’ya gelerek, burada göçebe hayatı yaşarken, padişahların çıkardıkları fermanlarla iskâna tabi tutulmuşlardır. Köyümüz 11 hane olarak Ayranca Dağlarının uzantısı olan Yama Dağının güney eteklerinde bir vadiye yerleştikleri tahmin edilmektedir. Köyümüz şaman geleneklerini, İslam kültürü ile kaynaştırarak kendilerine öz bir yaşam biçimini benimsemişlerdir. Ayrıca siyasi konjöktörde yeri ise; hukukun üstünlüğüne, üniter devlet yapısına ve cumhuriyetimizin bütün değerlerine sahip çıkan ve bütün dünya görüşlerine saygı duyan, kendi görüşlerini sonuna kadar savunan ve şiddetten, silahtan, nefretten uzak ve insani değerleri içinde barındıran ve her türlü fikre açık olduğunu burada belirtmek isterim. Köyümüzün okuma yazma oranı yüzde yüz olup, içerisinden birçok değerler yetişmiştir. Bunlar bu ilhamı Köy Enstitüsü mezunlarından almıştır.

Başkan Ali Özdemir, Nevzat Çelik’e ait bir şiirle konuşmasını tamamladı.

Kavga

Kavgayı ağacın bir yaprağına yazmak isterdim;

Sonbahar gelsin yaprak kurusun diye.

Öfkeyi bir bulutun üzerine yazmak isterdim;

Yağmur yağsın bulut yok olsun diye.

Nefreti karların üzerine yazmak isterdim;

Güneş açsın karlar erisin diye.

Ve dostluğu,

Ve sevgiyi,

Ve barışı,

Ve aşkı,

Yeni doğmuş tüm bebeklere yazmak isterdim;

Onlarla büyüsün dünyayı sarsın diye...

Geceye Katılanlar

Malatyalılar Derneği Başkanı Yakup Demir, Malatya Eğitim Vakfı Ankara Şube Başkanı Ekrem Dernek, Arguvanlılar Derneği Başkanı Asım Aydoğdu, Doğanşehirliler Derneği Başkanı Süleyman Bilgili, Arapkirliler Derneği Başkanı Ferit Kotan, Polat Ovası Köyleri Derneği Başkanı Kamil Göksu,

Darendeliler Derneği Başkanı Hayrettin Çomoğlu, Hasançelebililer Derneği Başkanı Selahattin Ulusoy,

Hacılar Dereköy Köyü Derneği Başkanı Muhterem Erdoğan, Ağılbaşı Derneği Başkanı Hamdullah Doğan, Saz Köyleri Derneği Başkanı Haydar Bal, Basak Köyü Derneği Başkanı Mehmet Akkaya,

Başkınık Köyü Derneği Başkanı Bayram Emici, Köylü Köyü Derneği Başkanı Kenan Şahbudak,

Başören Köyü Derneği Cennet Yeter Çelik, Çörmü Köyü Derneği Başkanı Yusuf Mecit, Karababa Köyü Derneği Başkanı Doğan Demir, Malatyalılar Derneği Kadın Kolu Başkanı Medine Ayaz ve Arkadaşları, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin...

Bir süre önce vefat eden Çağdaş Malatyalılar Derneği Başkanı Kubilay Güner de yadedildi.

Sanatçılar 

Cem Özbek, Ali Sezer, Hasan Hüseyin Yılmaz ve Birol Kınay, Cankat Erdoğan ve Serdal Çoratak, Kenan Şahbudak çalıp söyledikleri türküler ve oyun havaları ile geceye katılanlara güzel bir müzik ziyafeti çektiler.

YAZI VE FOTOĞRAFLAR: Süleyman ÖZEROL

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız