SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İGM Büro Kurdu, Pay Artırdı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bünyesinde taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili 'Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu', 'Proje Bürosu' ve 'Eğitim Bürosu' kurulmasını kabul etti.

Malatya İl Genel Meclisi, Nisan ayı çalışmalarını tamamladı. Meclis Başkanı Abdurrahman Atay başkanlığında yapılan toplantının ilk gündem maddesinde İl Özel İdaresi'nin yüzde 5 oranında ortak bulunduğu Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi'ndeki yüzde 5 hisse oranına ve 250 paya tekabül eden sermaye karşılığı 50 bin YTL'nin 500 pay ve 250 bin YTL sermayeye çıkartılması ve sermaye payının şirketin net karından karşılanması konusundaki karar oylanarak onaylandı.

Mecliste, ayrıca, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin bünyesinde taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili koruma, uygulama ve denetim görevlerini yürütmek üzere 'Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu ile (KUDEB), Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına yönelik rölöve, restitüsyon, restorasyon projeleri ile bunları tamamlayan raporları hazırlayacak ve uygulayacak Proje Bürosu ile Kültür varlıkları kapsamındaki yapıların Koruma Bölge Kurulu kararları doğrultusunda tadilat ve tamirat işlerini yapmak üzere sertifikalı yapı ustaları yetiştirmek üzere Eğitim Bürosu oluşturulması ile ilgili karar oylanarak kabul edildi.

Ağır tonajlı araçların ağırlık ve boyut denetimlerinin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğince yürütülmesi konusunda ki teklifin oylanarak kabul edildiği İl Genel Meclisi'nde, asfalt sathi kaplamalarının kalıcı olması ve etkin bir şekilde bakımının yapılabilmesi için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin ihtiyaç duyduğu 1 adet 60 ton kapasiteli asfalt plenti ile 2 adet 1000'er tonluk asfalt stok tankı alınması teklifinin de kabul edildiği bildirildi.

İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin Kayısının Sağlıklı Beslenme Açısından Değerlendirilmesi ile ilgili projenin TÜBİTAK tarafından yürütülmesi ile ilgili teklifte görüşülerek kabul edildi.

İl Genel Meclisi'nde Yeşilyurt ilçesi Yakınca Beldesi Karaduman mevkiinde yapımı devam etmekte olan Sevgi Evleri için Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından gönderilen 800 bin YTL ödeneğin büyük bir bölümünün İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğince kullandırılması teklifi onaylandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız