SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İGM 'Para' Temennileri!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi, baz istasyonlarından alınan harçlardan İl Özel İdaresi Sekreterliği bütçesine pay aktarılması konusunda kanuni düzenleme yapılması için temenni kararı aldı. Meclis, daha önce de "gelir" amacıyla iki temenni kararı daha almıştı.

Malatya İl Genel Meclisi, Kasım ayı çalışmalarına Özel İdare Salonu'nda devam etti. Meclis Başkanı Bekir Çelik başkanlığında yapılan toplantıda bazı meclis üyelerinin verdiği ve baz istasyonlarından istenen harçlardan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne pay aktarılması konusunda temenni kararı alınmasını içeren önergesi görüşülerek kabul edildi. Alınan temenni kararında, "Belediye sınırları dışında kurulacak olan baz istasyonlarını yer seçimi ve işletme izni aşamalarında İl Özel İdaresi'nin de görüşünün sorulması ve alınan ruhsat harçlarında Özel İdare bütçesine pay verilmesi" isteniyor.

Malatya İl Genel Meclisi Salı günkü toplantıda da, karayolları taşıt pullarından kesinti yapılarak özel idare bütçesine kaynak aktarılması için gerekli yasal düzenleme yapılması için karar almıştı.

Meclisin hafta başındaki toplantısında ise belediye sınırları dışındaki yol kenarlarında bulunan tabelalardan ilan ve reklam bedeli alınması için temenni kararı alınmıştı. Meclise verilen önergede, belediye sınırları dışında kalan tabelaların ilan vergisine tabi olmadığını belirtilerek, bu durumun eşitlik ilkesine aykırı olduğu kaydedilmiş, alınan temenni kararının ilgili yerlere gönderileceği belirtilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız