SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İGM Toplandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:14:13
İGM Toplandı
A- A+ PAYLAŞ
 
 
Malatya İl Genel Meclisi, Temmuz ayı çalışmalarına başladı. 
 
Meclis Başkanı Naci Şavata başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi, gündemindeki konuları görüşerek karara bağladı. Mecliste, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun Merkez ilçe İspendere köyü Cirolar mezrası ve Alkur mezrasının Kamil çayından Pelitli köyüne bağlanması için bu yolun köy yolları yol ağına alınmasına olumlu karar veren raporu, Merkez Duranlar köyü ve Karabağ mezrası arasında bulunan 2 kilometrelik yolun köy yolları ağına alınması ile ilgili raporu ve Hekimhan ilçesi Aşağısaz, Dikilitaş köyü Keş ve Çekem mezraları, Yama Kayak Merkezi arasında bulunan yolun köy yolları yol ağına alınması ile ilgili raporu, oy birliği ile kabul edildi.
 
DEPREME DAYANIKSIZ OKULLAR İÇİN YIKIM KARARI
İl Genel Meclisi, Eğitim-Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu'nun Doğanşehir ilçesine bağlı Kapıdere köyüne yeni bir ilköğretim okulunun yapılmasıyla ilgili raporu ile Yeşilyurt ilçesi Kuyulu köyüne yeni bir ilköğretim okulunun yapılmasıyla ilgili raporunu, oy birliğiyle kabul etti.
 
Raporda Kapıdere köyündeki okul için, "Köyde hali hazır üç okul bulunmaktadır. Bu okulların yapılış tarihleri ise 1955 yılında iki derslikli, 1976 yılında iki derslikli, 1985 yılında 5 derslikli olarak yapılmıştır. Bu okulların depreme dayanıksız oldukları tespit edildiği halde, halen eğitim ve öğretim yapılmaktadır" denildi.
 
Kuyulu köyündeki mevcut okul için ise raporda şu ifadeler kullanıldı:
 
"1986 yılında depremde dolayı okul büyük hasar görmüş, bunun üzerine bakım ve onarım yapılmıştır. Ancak şu an itibariyle okulda büyük çatlaklar bulunmaktadır. Tehlike arz ettiği halde halen okulda eğitim ve öğretim yapılmaktadır."
 
MEZRALARIN KÖY OLMA TALEBİ
Meclis toplantısında, İçişleri Komisyonu'nun Yazıhan ilçesi Bahçelievler köyü Şimşekler mezrasının bağlı bulunduğu birimlerden ayrılarak bağımsız bir köy olmasının uygun olmayacağı yönündeki raporu ile Kuluncak ilçesi Kaynarca köyüne bağlı Zafer mezrasının bağlı bulunduğu birimden ayrılarak "Zafer köyü" adıyla müstakil köy olmasını uygun bulan raporları da kabul edildi.
 
SU KONUSUNA ARAŞTIRMA..
Adıyaman Valiliği’nin Malatya sınırları içerisindeki kaynak su için onay kararı vermesi nedeniyle İl Genel Meclisi araştırma yaparak, konunun hukuk dışı olup olmadığını araştıracak. 
 
İl Genel Meclisi’nde Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucuova beldesindeki Küpkıran kaynak suyunun Adıyaman Valiliği tarafından verilen onayla Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün Adıyaman tarafına tahsiste bulunmasının araştırılması için  AKP Grubu’nun verdiği önerge oy birliği ile kabul edilerek, İçişleri Komisyonu’na havale edildi. İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, yapılacak araştırma sonucunda olayda hukuksuz bir konu çıkması halinde konunun gündeme taşınacağını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız