SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İGM Toplandı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi (İGM), Şubat dönemi ikinci toplantısını yaptı. Toplantıda, alabalık tesisi ruhsatı konusunda iki karar verilirken, meclis üyelerine de iki kitap dağıtıldı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda düzenlenen İl Genel Meclisi Abdurrahman Atay'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Malatya Valiliği İl Özel İdaresi tarafından bastırılan Şehitler Albümü ile Kayısının İnsan Sağlığına Etkileri isimli kitaplar meclis üyelerine dağıtıldı.

Toplantıda konuşan Abdurrahman Atay, "Şehitler Albümü'nde, Şehitler Kemal Özalper, Cengiz Topel, Hamit Fendoğlu ve Turan Emeksiz'in isimlerinin bulunmaması, Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız ve İçişleri bakanımızın resmi yoktur. Bunlar eksikliktir. Ancak yine de böyle bir eseri ilimize kazandıranlara ve emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi.

Toplantıda ayrıca, Kalehan Alabalık adı altında Nurettin Ersin Öztop isimli şahsın Kale ilçesi Karakaya Baraj Gölü, Cavlan Alabalık adı altında İrfan Zelyurt'un Doğanşehir ilçesi Gövdeli beldesinde Alabalık Tesisi'ni 15 yıllığına kiralama talebi kabul edildi.

İl Genel Meclisi toplantısında ayrıca, bir metre sondaj bedeli olarak 80 TL alınması konusu teklifi de, Plan ve Bütçe Komisyonu'na görüşülmek üzere havale edildi.

Bu arada İGM toplantılarının ilk gününde de Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yatırım programı ele alındı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, bu yıl 23 milyon 230 bin TL, 2010 yılında 21 milyon 150 bin TL, 2011 yılında da 19 milyon 650 bin TL olarak planladıkları ilköğretim okulları yatırım programı hakkında meclis üyelerine bilgi aktardı.

Okul öncesi eğitimin önemini anlatan Bulut, 10 bin öğrencinin okul öncesi eğitimine devam ettiğini ifade etti. Bulut, okul öncesi eğitime ilginin her geçen gün arttığına da dikkat çekti. Mehmet Bulut, ''Merkezde okul yapacak arsa bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Malatya Belediyesi yeni imara açtığı bölgelerde bu konuda bize yardımcı olmaya çalışıyor'' ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası ile Malatya'da 860 öğrencinin okula kazandırıldığını söyleyen Bulut, okullarda 15 öğrenciye 1 bilgisayar düştüğünü dile getirdi. Milli Eğitim Müdürü Bulut, İl Özel İdaresinin, Milli Eğitim Müdürlüğüne bu yıl 4 milyon 500 bin TL destek vereceğini bildirip, verilecek ödeneğin en verimli şekilde kullanılacağından kimsenin şüphesi olmadığını vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız