SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İGM Toplantıları Sürüyor

A- A+ PAYLAŞ

Memurların toplu sözleşme görüşmesi talebinin Uyum Yasası'ndan sonra gündeme gelmesi konusunda karar alan İl Genel Meclisi'nde, Ağustos ayı toplantılarına devam edildi.

Toplantıda, Belediye ve İl Özel İdaresi Çalışanları Sendikası'nın (Bem Bir Sen) toplu sözleşme görüşmelerine oturma talebi ele alındı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nde çalışan 200'e yakın 657 sayılı devlet memuru olarak çalışanları kapsayacak olan toplu sözleşme görüşmelerine başlayamayacaklarını söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, çıkacak uyum yasasına göre toplu sözleşme görüşmelerine başlayabileceklerini söyledi.

 SU FİYATLARI

Köylerden gelen içme suyu taleplerinin gündeme geldiği toplantıda, Bütçe ve Plan Komisyonu'nda görüşülüp rapora bağlanan Merkeze bağlı Tepeköy, Topraktepe, Küllümağara, Şahnahan Karşıyaka ve Sütlüce köylerindeki içme suyunun kontrollü olması için sayaç takılması ve su ücretinin belirlenmesi konusu da görüşüldü. Suyun cazibesi ile gelmesi nedeniyle 20 tona kadar 50 kuruş ve 20 tondan sonrası ise 1 TL, ticarethanelerde ise 20 tona kadar 2 TL ve 20 tondan sonrası için ise 5 TL ücret alınması kararlaştırıldı. İçme suyunu sulamada kullananların ise savcılığa şikayet edilip, bir ceza yaptırım uygulanması da istendi.

Toplantıda ayrıca, Bütçe ve Plan Komisyonu'nda görüşülüp rapor hazırlanan İl Özel İdaresi'nin iş makinesi, araç ve ekipmanlarının arta kalan zamanlarda atıl durmaması için kira karşılığında çalıştırılması 2011 yılı ücretinin belirlenmesi konusu da ele alındı.

İl Genel Meclisi toplantısının son bölümünde de, Doğanşehir ilçesi Polatdere'ye gölet yapılması, Merkez Karaköy'e besi ahırı mandıra yapılması için imar tadilatı talebi, Akçadağ ilçesi Bölüklü Mezrası yolunun İl Özel İdare yol ağına alınması, Akçadağ ilçesi Yaylımlı ve Levent köylerine bir adet içme suyu sondajı vurulması talepleri de komisyonlarda görüşülmek üzere havale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız