SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İGM Üye Sayısı Azaldı

A- A+ PAYLAŞ

29 Mart 2008 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde seçilecek olan Malatya İl Genel Meclis (İGM) üye sayısı 44’den 40’a düştü. Seçimlerde İGM üyelerinin yanı sıra Belediye Başkanı, Belediye Meclis üyeleri ile Muhtar ve heyeti seçimleri yapılacak. Seçimlerde vatandaşın önüne dört sandık gelecek. Seçmenler sandıklarda, Belediye Başkanı ve belediye Meclis üyeleri, İGM üyeleri ile Muhtar ve heyeti için ayrı ayrı sandıklarda oy kullanacak.

2000 yılında yapılan nüfus sayımı sonucu 855.000 nüfusla 44 İl Genel Meclisi (İGM) üyesine sahip olan Malatya'nın, 2006 yılında Adrese Dayalı Nüfus Sistemi (ADNS) ile yapılan sayım sonucunda nüfusunun 722.000’e düştüğü belirlenmişti. Bunun sonucu olarak da 29 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde İGM üye sayısı 4 azalarak, 40 olarak belirlendi. Merkez ilçe 9 olan üye sayısını korurken Darende, Doğanşehir, Hekimhan ve Pütürge ilçeleri düşen nüfusları nedeniyle 1’er meclis üyeliklerini kaybettiler.

29 Mart yerel seçimlerinde İGM üyelerinin yanı sıra Belediye Meclis üyelikleri içinde seçim yapılacak. İl merkezi 9 İGM üyesi ve 37 Belediye Meclis üye sayısını korurken diğer ilçelerde İGM ve Belediye Meclis üyelikleri sayısı şöyle oluştu.

İGM- Bel.Mec.
Malatya Merkez 9- 37
Akçadağ: 3- 9
Arapgir: 2- 9
Arguvan: 2- 9
Battalgazi: 3- 11
Darende: 3- 9
Doğanşehir: 3- 11
Doğanyol: 2- 9
Hekimhan: 2- 9
Kale: 2- 9
Kuluncak: 2- 9
Pütürge: 2- 9
Yazıhan: 2- 9
Yeşilyurt: 3- 9

2004 yerel seçimlerinde 495.055 seçmene sahip olan Malatya’da 346.513 seçmen 1988 sandıkta oy kullanmıştı. İl Merkezinde yaklaşık 309.000 seçmenin bulunduğu ve il geneleninin ise 455 bin civarında olduğu ancak kesin sayıların seçmen listelerinin askıdan indirildikten ve yapılan itirazlar incelendikten sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız