SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İGM Üyelerine Milli Eğitim Brifingi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi üyelerine ildeki eğitim durumu hakkında bilgiler verildi.

Bekir Çelik Başkanlığı'nda yapılan toplantıda Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Numan Örnek, ildeki öğretmen ve ders kitabı ile anasınıfı hakkında bilgi verdi. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Numan Örnek, "Malatya il öğretmen norm kadrosunun 8 bin 98, mevcut öğretmen sayısı 7 bin 33, sözleşmeli öğretmen sayısı 91'dir. Görevdeki öğretmen sayımız toplam 7 bin 124'tür. Öğretmen ihtiyaç sayımız 422'dir" dedi.

Örnek, Malatya'daki geçen yıl yüzde 13 oranında olan okul öncesi eğitim durumunun bu yıl yüzde 20'ye çıkartıldığını belirterek, okul öncesi eğitim için bugüne kadar 171 kadrosuz usta öğreticinin görevlendirildiğini kaydetti.

Malatya'da merkezde 2 bin 86 ve 11 ilçede de 6 bin 430 olmak üzere toplam 8 bin 516 öğrencinin taşımalı eğitimle okullara gönderildiğini belirten Örnek, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin yer tahsisi halinde Malatya'da bir tane ortaöğretim kız öğrenci yurdu yapma teklifinde bulunduğunu aktardı.

Okullardaki kitap dağıtımı ile ilgili olarak da meclis üyelerine bilgi veren Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Örnek, il genelinde 625 ilköğretim okuluna 1 milyon 165 bin 847 adet kitap dağıtıldığını, il genelindeki 87 genel ve mesleki liselere de 392 bin 663 adet kitap dağıtımının yapıldığını aktardı.

Örnek, mesleki liselerinde mesleki kitaplarla genel liselerde İngilizce ders kitaplarında sıkıntı yaşandığını, ancak çözümünü için bazı çalışmalarda bulunduklarını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız