SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İGM'de 2012'nin İlk Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ
Malatya İl Genel Meclisi'nin 2012 yılı ilk toplantısı yapıldı. 
 
İl Özel Genel Meclisi Salonu'nda Naci Şavata başkanlığında yapılan toplantıda, İl Genel Meclisi Salonu'nda düzenlenen etkinlikler için ne kadar ücret alınacağı görüşüldü. Daha önceki yıllarda ücret alındığı ancak son 3 yılda alınmadığı belirtilirken, İl Genel Meclisi Salonu'nun elektrik, su, temizlik ve ısınma giderlerinin karşılanması amacıyla ücret alınmasına karar verildi. Komisyon başkanı Mehmet Şireci, salonun yarım gün kullanımında 250 TL, tam gün kullanımında ise 500 TL alınmasına karar
verildiğini dile getirdi. Bazı meclis üyeleri ve İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata fiyatı yüksek bulduklarını dile getirince, konunun tekrar görüşülüp, salı günkü toplantıda tekrar gündeme alınması kararlaştırıldı. 
 
Toplantıda ayrıca, Darende ilçesindeki İl Özel İdaresi Bakım Evi'nin onarımı, merkez Bulutlu köyü Karetepe mezrasına adet içme suyu sondajı vurulması, Doğanşeahir ilçesi Söğüt beldesi Aşağıevler mevkisinin köy yol ağına alınması, Kale ilçesi Kumluyazı köyüne sondaj vurulması teklifleri de kabul edildi. Diğer yandan İmar ve Bayındırlık Komisyonu olarak mahallinde yapılan araştırma ve inceleme sonucunda Malatya İl Özel İdaresi yol ağı sorumluluk alanları içerisinde bulunan Sivas Yelken köyü yönünden gelerek Kurudere köyü, Gürpınar köyü, Darende Irmaklı köyü, Yeşiltaş köyü, Hisarcık köyü, Hisarkale köyü, Esenbey köyü, Kolköy, Levent köyü, Sakalıuzun köyü, Bağköy, Develi, Akçadağ, Çayırköy ve Özal köyü yollarına paralel ve Orduzu, Karakaşçiftliği köyü, Yarımcahan köyü, Şişman köyü ve Fırat Demiryolu Köprüsü arasında bulunan köy yollarına paralel yeni yapılacak asfalt, stabilize, kanalizasyon, su, gaz kanalları, demiryolları, elektrik tesisleri, diğer elektronik haberleşme şebekesi ve benzeri kamu hizmeti altyapısı ile Tellcom firmasına ait iletişim hattına zarar vermemesi için en az 2 metre mesafede paralel gidecek şekilde 1 kilometre asfalt 70 bin TL, 1 kilometre stabilize 14 bin TL bedel üzerine yapılacak kazıların kazılmadan önce İl Özel İdaresi tarafından tespiti yapılarak, bulunacak asfalt ve stabilize kilometre mesafelerinin hesaplanıp çıkacak zarar ve ziyan bedelinin İl Özel İdaresi'nin ilgili hesaplarına aktarılması sağlandıktan sonra Kayseri İletişim Telekomünikasyon Ltd. Şti. ile protokol yapılması amacıyla İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne yetki verilmesinin uygun mütalaa edildiği kaydedildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız