SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İGM'de Aile Hekimliği Sorusu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi'nin olağan toplantısında, 2007 yılı başından itibaren uygulanmasına başlanılacak olan aile hekimliği konusu gündeme geldi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Salonu'nda düzenlenen İl Genel Meclisi'nin kasım ayı olağan toplantısı Bekir Çelik'in başkanlığında yapıldı.

MHP'li üye Ruhi Polat söz alarak, aile hekimliği konusundaki çalışmalarla ilgili daha önceki toplantıda bilgi verilmesini istediğini, ancak Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin hala bilgi vermediğini iletti.

Polat, 2007 yılı başından itibaren uygulanacak olan Aile Hekimliği altyapısı konusunda Malatya'nın hazır olup olmadığını sorup, bu konuda meclis üyelerinin aydınlatılmasını istedi. "Çalışmalar sürebilir. Ancak sürdürülen çalışmalar hakkında bizlere bilgi verilmelidir. Altyapı çalışmaları nelerdir. Malatya aile hekimliğine hazır mı? Başta doktor olmak üzere, sağlık personeli eksikliği ne kadar?"diye soran Polat, bu konu üzerinde duracaklarını dile getirdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik, meclis üyelerine aile hekimliği konusunda Sağlık İl Müdürlüğü yetkililerinin bilgi vermesini istediğini, ancak henüz çalışma safhasında olduğunu, çalışmaların tamamlanması ile bilgi verebileceklerini söylediklerini aktardı. Bekir Çelik, çalışmaların tamamlanmasıyla, bakanlık talimatları doğrultusunda hareket edileceğinin kendisine söylendiğini ifade etti.

Bu arada, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin 2007 yılı mali gideri görüşüldü. Görüşmeler sonunda, mali tahmini gideri, AK Parti'li üyelerin kabul, CHP'lilerin çekimser ve MHP'lilerin ret oyuyla, yaklaşık 10 milyon YTL olarak kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız