SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İGM'de Başkan Değişti

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi Başkanlığı görevine, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) üyesi 2 adayın yarıştığı seçim sonucu Abdurrahman Atay seçildi. Atay 44 üyeden 25’inin oyunu alırken, diğer aday Fatin Nalçacı 18 oy aldı. 1 oy ise geçersiz sayıldı. 2 yıl süreyle İl Genel Meclisi Başkanlığını yürüten Bekir Çelik ise yeniden aday olmadı. Çelik yaptığı açıklamada,” Bunun bir bayrak yarışı olduğu kabul edilmelidir” dedi.

ÇELİK YENİDEN ADAY OLMADI..
33'ü AKP'li, 7'si CHP'li, 3'ü MHP'li ve 1'i de Saadet Partili olmak üzere 44 üyesi bulunan Malatya İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı ilk toplantısı İl Genel Meclisi Başkanı, Başkan Vekilliği ile asıl ve yedek katip üyelik için seçimleri gündemli olarak yapılırken, iki yıldır bu görevi sürdüren Bekir Çelik, yeniden aday olmadı.

Geçtiğimiz haftalarda, Antalya'daki bir toplantıya giderken Konya yakınlarında geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve bir süre tedavi gören Çelik, yaptığı basın açıklamasında, başkanlık dönemini değerlendirdi, kararını açıkladı.

Çelik,“2 yıldır Meclis Başkanlığı görevini başarı ile tamamlamış bulunuyorum. Bu süre içerisinde ilimiz ve bilhassa kırsal kesim alt yapı hizmetlerinde Meclisimiz bir çok kararlar almış, büyük bölümünü de hayata geçirmiştir.“ dedi.

Çelik, yerel parlamento olan İl Genel Meclisi’ndeki 2 yıllık sürede ayrım yapmadan iyi bir yönetim şekli sergilediğine inandığını belirterek şöyle dedi:

“Valimiz ve Özel İdaremizle uyumlu ve uzlaşmacı bir yol izlediğimden Malatyamız büyük faydalar sağlanmıştır. İl Genel Meclisi’nin kurumlaşması için hep sorumlu ve gayretli olmaya çalıştığıma en yakın tanıklar siz basın mensupları oldu. Meclisi özel ve kamu kurumlarında tören ve etkinliklerde en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Tarafsız bir meclis başkanı olmamla birlikte benimde bağlı olduğum bir partim var. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bir üyesiyim. Partimin yazılı olmayan bir prensip kararı, kuruluşundan beri uygulanmaktadır. O da bulunduğumuz görevlerde vakti saati geldiğinde görevi bir başka arkadaşımıza devir etme kararıdır. Bunun bir bayrak yarışı olduğu kabul edilmelidir. Bu günkü seçime ben aday olmayacağım. Seçilecek arkadaşıma taşıdığım bu bayrağı gönül rahatlığı içinde devredeceğim. Burada şunu özellikle belirtmek istiyorum. Benim bu özverili davranışım partimin mahalle temsilcisinden Milletvekiline kadar olan kademelerde örnek olacaktır. Onlarda taşıdıkları bu bayrakları sıra bekleyenlere devredeceklerdir. Yeni seçilecek meclis başkanı arkadaşıma başarılar diler, meclisimize Malatyamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”

BAŞKAN SEÇİMİ
İL Genel Meclisi başkanlığı için AKP’li Abdurrahman Atay ile Fatin Nalçacı aday oldular.

Seçim sonucunda 25 üye Abdurrahman Atay’a oy verirken Fatin Nalçacı 18 oy aldı. 1 oy ise her iki adayın isminin yazılması nedeniyle geçersiz sayıldı.

Bu sonuçla Abdurrahman Atay İl Genel Meclisi Başkanlığını kazandı. Atay, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı kısa konuşmada, kendisine gösterilen teveccühe teşekkür etti.

Atay, üzerine büyük bir sorumluluk yüklendiğini bu sorumluluğu tüm il genel meclisi üyelerinin desteğiyle en iyi şekilde yerine getirmek için çaba göstereceğini,'elini değil, başını taşın altına koyacağını' söyledi.

Atay, başta Valilik olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarla en iyi şekilde ilişkiye girip hizmetlerin en iyi şekilde yerine getirilmesine çalışacaklarını söyledi.

DİĞER SEÇİMLER..
Mecliste ayrıca başkan vekillikleri ve katip üyelikler için de seçim yapıldı.

1. başkan vekilliğine Hasan Demez (42 oyla), 2. başkan vekilliğine Yunus Kılıç (31 oyla) seçilirken, Katip asil üyeliklere Ramazan Bayram (35 oyla) ve Ahmet Eren (30 oyla) getirildiler. Katip yedek üyeliklere Kazım Çiçek (39 oyla) ve Ramazan Han (35) oyla seçildiler. Bu isimlerin tamamı AKP'den..

Bu arada, 1. başkan vekilliği için yapılan oylama öncesinde Hasan Demez'in dışında AKP'den Tacettin Ateş de adaylığını açıkladı. Ateş'in adı oylama panosuna yazıldığında, bazı AKP'lilerden eleştirel yaklaşım görülünce, Ateş'in aday olmadığını söylediği ve oylamadan çekildiği öğrenildi.

FOTOĞRAFLAR: (Üstten iki fotoğraf) İGM'de oylama ve katılan üyelerden bir grup (üstten 3. fotoğraf) yeni başkan Atay (soldaki) ile eski başkan Çelik.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız