SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İGM'de de Malum Tartışma

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:28:36
İGM'de de Malum Tartışma
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi toplantısında, öğrenci evleri tartışması gündeme geldi.

İl Özel İdaresi Salonu’nda Naci Şavata’nın başkanlığında Kasım ayı toplantılarını sürdüren İl Genel Meclisi'nde, AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan’ın Meclis Divanı’na sunmuş olduğu önergede il dışından Malatya’ya gelen kız öğrencilerin sorunlarının araştırılmasını istemesi nedeniyle komisyon raporu okundu.

Konu görüşülürken söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç, “Son dönemde tartışılan kız ve erkek öğrencilerin evlerde beraber kalması konuşuluyor. İnsanların yaşam tarzına müdahale edilmesinden millet rahatsız olmaya başladı. 18-20 yaş gençlere milletvekili hakkı vermeye çalışıyorsun, sonra 18-20 yaşındaki üniversiteli gençlere güvenmiyorsun. Şimdi de bunlar evde neler yapıyorlar diyorsan bu yaşama müdahaledir. Bunlar kamuoyunu ve bizleri rahatsız ediyor” ifadelerini kullandı.

AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan ise özel yaşama müdahale olmadığını belirterek, “Şahsım adına sorarsanız etik değil. Ben kızımın o tür evlerde yaşamasını istemem. Devlet buna yurt yaparak, kalma, barınma yerleri sağlayarak telafi edebilir” şeklinde konuştu.

Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu olarak il dışından Malatya’ya gelen kız öğrencilerin sorunları ise maddeler halinde şöyle belirtildi:

“Barınma, üniversite öğrencilerinin karşılaştığı temel sorunlarından biridir. Öğrenciler kamu ve özel sektöre ait yurtlarda, özel pansiyonlarda, apart otellerde, kiralık evlerde, ailesinin ya da akrabalarının yanında ve öğrenci evlerinde kalmaktadırlar. Barınma biçimlerinin seçilmesinde, öğrencinin kendisinin ve ailesinin sosyoekonomik durumu, üniversite öğrenimi için bulunduğu şehirde barınma amacıyla yapılan konut ve/veya binaların kapasitesi gibi birçok faktör etkili olmaktadır. Türkiye’de öğrencilerin barınma sorununa yardımcı olmak için kamu kurumu olarak Kredi ve Yurtlar Kurumu hizmet vermektedir. Gerek Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan kız öğrenciler gerekse özel sektöre ait yurtlarda kalan öğrenciler çeşitli sorunlarla yüzleşmek zorunda kalmaktadır. Öğrencilerin dile getirdiği en önemli sorunlar olarak, yurt güvenliği konusundaki eksiklikler ve yemekhanede yaşanan sorunlar olduğu ifade edilmiş fakat bunların süreklilik arz etmediği belirtilmiştir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız