SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İGM'de Gergin Oturum!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi'nin toplantısında, iktidar ve muhalefet partisi üyeleri arasında gerginlik yaşandı.

Malatya İl Genel Meclisi'nin Ocak ayı toplantıları Meclis Başkanı Bekir Çelik başkanlığında Özel İdare Salonu'nda devam etti. Sakin başlayan toplantıda ilçelerdeki kaymakamlıklar bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına Mütevelli Heyeti seçimi için teklif edilen isimler üyelere duyuruldu.

Meclis Başkanı Bekir Çelik'in okuduğu isimler üzerine söz alan AKP Grup Başkanı Fatih Nalçacı, duyurulan isimlerin yerine yeni bir liste okuması üzerine, CHP ve MHP'li üyeler ise kendilerini bilgisi olmadan liste hazırlanmasına tepki gösterdi.

İsimlerin belirlenme şekli konusunda iktidar ve muhalefet partisi mensupları karşılıklı olarak yaptıkları tartışma aniden gerginliğe dönüştü. CHP'li üyeler ile AKP'li üyeler bir anda birbirlerini üzerine yürüdü. Araya giren diğer üyeler ve Özel İdare çalışanları ortamı yumuşatmaya çalıştı.

Yaşanan gergin ortamdan sonra ilçelerdeki kaymakamlıklar bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları Mütevelli Heyeti'ne üye seçimi yapılan oylamalar esnasında, muhalefet partisi üyelerinin yolsuzlukla ilgili iddiaları nedeniyle ve o esnada Belediye Başkanı Cemal Akın'ın ayın konuğu olarak içeri girmesi üzerine yarıda kaldı.

KİMLER SEÇİLDİ?
Bir süre sonra ise teklif edilen isimler tek tek oylanarak, ilgili yasa gereği ilçe Vakıf Mütevelli Heyetleri'nde görev alacak hayırsever vatandaşlar belirlendi. Arapgir, Doğanşehir ve Yeşilyurt'ta 2'şer, diğer ilçelerde ise 3'er üye belirlendi.

Oylama sonucu ilçelerin Vakıf Mütevelli Heyetlerinde görev alacak "hayırsever" vatandaşlar şunlar oldu:

AKÇADAĞ: Mehmet Kayaşahin, Veysel Güde, Vahap Yücekaya,
ARAPGİR: Adnan Şeker, Naci Başkaya,
ARGUVAN: Mehmet Ali Türker, Nusret Ateş, Naki Düzova,
BATTALGAZİ: Şahin Yağmur, Ömer Kuş, Naci Bayhatun,
DARENDE: Veysel Zengi, Durdu Dizdar, Ahmet İlhan,
DOĞANŞEHİR: Fahrettin Tapar, Burhan Tanışık,
DOĞANYOL: Ömer Çakmak, Abdullah Gül, Adıgüzel Kandemir,
HEKİMHAN: Osman Şahin, Ruhi Altuntaş, Mevlüt Koca,
KALE: Ahmet İpek, Halis Cengiz, Galip Karataş,
KULUNCAK: Şinasi Kavak, Mahmut Kılıç, Ali Cengiz,
PÜTÜRGE: Mehmet Elmas, Hamit Kılınç, Remzi Aydoğan,
YAZIHAN: Hikmet Gültekin, Kemal Dursun, Abuseyif Fırat,
YEŞİLYURT: Fikret Dağaşan, Recep Menekşe.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız