SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İGM'de 'İade Bütçe' Oturumu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi olağanüstü toplanarak, Vali Ulvi Saran'ın iade ettiği, 2011 yılı tahmini bütçesini tekrar görüştü.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Naci Şavata'nın başkanlığında olağanüstü toplanan İl Genel Meclisi, gündemindeki maddeleri görüştü.

Vali Ulvi Saran'ın, 2011 yılı tahmini bütçesinde köy alt yapılarına fazla ödenek ayrıldığı, İl Özel İdaresi'nin ayrıca kültür, turizm, sosyal hizmetler, gençlik spor, ağaçlandırma, park bahçe yapma gibi konularda da hizmet yapması gerektiğini, sadece köy altyapısıyla ilgili hizmet yapmanın hizmet esnekliğinin yitirildiği iddiasıyla iade ettiği, 2011 yılı tahmini bütçesini tekrar ele alan İl Genel Meclisi, 36 milyon TL'lik 2011 yılı tahmini bütçesine ek olarak, sağlık, kültür ve turizm, tarım, sosyal hizmetler ile gençlik spor alanında 50 bin'er TL'den toplam 250 bin TL ayırıp iade edilen bütçeyi ek yaparak kabul etti.

Vali Ulvi Saran'ın iade ettiği, 2011 yılı tahmini bütçesi konusunda görüşler de dile getirildi.

CHP'li üye Deniz Kayıkçı, zaten grup olarak 2011 yılı tahmini bütçeye red oyu verdiklerini hatırlatıp, "Biz grup olarak 2011 yılı tahmini bütçesinden köy altyapılarına ayrılan ödeneklerin aynen kabulünü istiyoruz" ifadelerini kullandı.

AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan ise, Vali Ulvi Saran'ın kanuna aykırılık gerekçesiyle iade ettiği, 2011 yılı tahmini bütçesinde kanuna aykırılık görmediklerini belirtti.

Bu arada toplantıda ayrıca, Yeşilyurt ilçesi Kuşdoğan köyü, Akçadağ ilçesi Karanlıkdere köyü, Yazıhan ilçesi Buzluk köyünde tavuk çiftliği, Akçadağ ilçesi Gölpınar köyünde iki adet, Merkez Bindal köyünde iki adet besi ahırı ve mandra kurmak için imar tadilatı talebi, komisyonlarda görüşülmek üzere havale edildi.

Akçadağ ilçesi Güzyurdu, merkez Kırkpınar ve Arguvan ilçesi Balaban köyünde de besi ahırı ve mandra kurulması için imar tadilatı yapılması talebinin de ilgili komisyonlarda görüşülüp olumlu rapor verildiği dile getirilerek, bunlar da oylanıp kabul edildi.

Diğer yandan, İl Genel Meclisi'nin Ocak ayı toplantısının 3 Ocak Pazartesi günü saat 14,00'de yapılmasına karar verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız