SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İGM'de Komisyonlara Seçim

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı 2. toplantısında ihtisas komisyon üyelerinin seçimi yapıldı.

MECLİSE YENİ KOMİSYON
İl Genel Meclisi dünkü oturumunda İhtisas Komisyonları üyelerinin seçimini gerçekleştirdi. Mevcut komisyonlara ek olarak İçişleri Komisyonu kuruldu. Önceki gün kâtip üyeliğe seçilen Burhan Ayhan görevinden istifa etti. Yerine seçimle yeni meclis üyesi Veysel Yaşar getirildi.

İl Genel Meclisi toplantısında mevcut Komisyonlara ek olarak, yoğunluğu azaltmak adına yeni bir komisyon kurulması gündeme geldi. İçişleri Komisyonu yapılan oylamanın ardından kabul edilerek resmi olarak kurulmuş oldu. CHP’li meclis üyesi Mustafa Mengüç komisyonun kurulmasına itiraz ederek: “Mevcut komisyonlar yetmiyor mu ki yeni bir komisyon kuruluyor. Yeteri kadar komisyon olduğunu düşünüyorum. Yeni bir komisyon kurmak demek bütçeye ek bir gider demektir” dedi.

KOMİSYON ÜYELERİNİN SEÇİMİ
İl Genel Meclisi’nde yeni kurulan İçişleri Komisyonu ile birlikte 7 komisyonda açık oylama ile yapılan seçimlerin sonuçları ise şu şekilde oluştu:

* PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU
Mehmet Şireci (AKP)
Kamil İnbaşı (AKP)
H. Bayram Özbay (AKP)
Ali İhsan Topal (AKP)
Vehbi Öz (AKP)
Nuri Karadaş (AKP)
Deniz Kayıkçı (CHP)

* İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU
Ömer Altuntaş (AKP)
Mustafa Demirtaş (AKP)
Hasan Hüseyin Şahin (AKP)
Hilmi Saltıkat (AKP)
Hikmet Kabadayı (AKP)
Mehmet Boyraz (AKP)
Mustafa Mengüç (CHP)

* EĞİTİM KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER KOMİSYONU
Hasan Göğüs (AKP)
Mehmet İnci (AKP)
Abdurrahman Doğan (AKP)
Derviş Demirkol (AKP)
Mahmut Boyun (AKP)

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU
Burhan Ayhan (AKP)
Cercis Taşdemir (AKP)
Mehmet Ali Doğan (AKP)
Ramazan Çetin (AKP)
Cafer Kuşdoğan (AKP)

TARIM VE HAYVANCILIK KOMİSYONU
Rıza Sinanoğlu (AKP)
Nebi Yiğit (AKP)
Veysel Yaşar (AKP)
Battal Paşahan (AKP)
Yusuf Bayrak (AKP)

AR-GE KOMİSYONU
Mehmet Ali Doğan (AKP)
Mehmet Şireci (AKP)
Kamil İnbaşı (AKP)
Hacı Bayram Özbay (AKP)
Ali İhsan Topal (AKP)

İÇİŞLERİ KOMİSYONU
Ramazan Çetin (AKP)
Mahmut Boyun (AKP)
Vehbi Öz (AKP)
Nebi Yiğit (AKP)
Cafer Kuşdoğan (AKP)

Seçimler esnasında Plan ve Bütçe ile İmar ve Bayındırlık Komisyonları seçimleri haricinde muhalefet partilerinin üyelerinin ret oyu verdikleri görüldü. Bazı üyelerin iki komisyonda birden yer alması ise üyeler arasında bir takım tartışmaların yaşanmasına neden oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız