SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İGM'de Kuraklık Görüşüldü

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi toplantısı yapılarak, kuraklık konusu ele alındı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Abdurrahman Atay'ın başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi’nin(İGM) Mayıs ayının ilk oturumunda; gündemde yer alan ve Jandarma Komutanlığı binasının içme ve sulama suyunun karşılanması için planlanan su kuyusunun açılması konusuyla ilgili olarak İGM’nin araçlarından yararlanmak için yaptığı başvuru ile gündem dışı olarak verilen ORKÖY kapsamında bulunan köylere verilen arıcılığı geliştirmeyi amaçlayan teşvikin kaldırılması önergesi görüşüldü.

Geçen ayın toplantı tutanaklarının okunup oylanmasıyla başlayan İGM’nin Mayıs ayı ilk oturumu, Jandarma Komutanlığının “Malatya-Elazığ güzergahının 8. Km.’sindeki bulunan yerine taşınan Jandarma komutanlığının içme ve sulama suyunun karşılanması için arazi üzerinde bir su kuyusunun açılması planlandığı ve bu kuyunun açılmasını gerçekleştirmek için İGM bünyesinde bulunan araç parkından yararlanma talebi okundu.

CHP Arapgir meclis üyesi Hüseyin Akşahin söz alarak “ Jandarmamızın su ihtiyacını karşılamamız için elimizden geleni yapacağız ancak, Arapgir’de bulunan 44 köyünün bir çoğunda su sıkıntısı var. Yıllardır bu sıkıntıyı çözemedik. Hatta programlara alındığı halde çözemedik. Köylülerimizin sorunlarının çözülmesinde aynı hassasiyetini göstermemiz gerekiyor” dedi.

İGM başkanı Atay’da “ Malatya’da ileri derecelerde kuraklık yaşanıyor, Battalgazi ilçesinde de hafta sonun da yağmur duasına çıkıldı. Bu herkesin malumu. Sondaj için geçen yıl 70, bu yıl için ise 100’e yakın başvuru oldu."diye konuştu.

CHP Hekimhan üyesi Sait Özoğlu; sulama konusunda ilimizde ciddi sıkıntıların olduğunu, bu sıkıntıların giderilmesi için en azından mini göletler veya plastik göletler yapılması gerektiği vurgulayarak “ 5 yıldır söylüyoruz, fakat ciddi bir mesafe alamadık. Hekimhan ilçemizde de ciddi sıkıntılarımız var fakat orada tek bir göletimiz var. En azından gölet yapımına destek verebilmeliyiz. Koskoca DSİ plastik göletler yapıyor. Bizler neden bu projelerden yararlanamıyoruz? Küçük küçük göletler yapmalıyız. Geçtiğimiz günlerde Altın Kayısı Otelini sattık. Buranın gelirini KÖYDES’te olduğu gibi çar-çur edilmemesi için alacağmız paranın sulama projelerinde kullanılması için karar almamız gerek. Köylülerimiz ‘Su Su Su’ diye inliyor, aynen Napolyon’un “para para para ” dedigi gibi.

CHP Yeşilyurt üyesi Hamit Kiraz’ın “ ORKÖY kapsamında verilen Arıcılığı teşvikin kapsamdan çıkarıldığını ve tekrar teşvik kapsamına alınması için İGM’nin gerekli girişimlerde bulunması” istemiyle verdiği önerge de oylanarak gündeme alınması kararlaştırıldı.

Konu ile ilgili olarak söz alan CHP üyesi Kiraz; “ İlimizde ORKÖY kapsamında 200 civarında köy var, bunların çoğunda arıcılık yapılıyor. Fakat bugüne kadar verilen arıcılığı teşvik desteği kaldırıldı. Bu destek köylülerimiz için büyük yararlar sağlıyordu ve onların üretici olmalarını sağlıyordu. Köylülerimizin mağduriyetini gidermek ve tekrardan üretici olmalarını sağlamamız için bu teşviklerin devamı için gerekli girişimlerde bulunmamız gerekir” dedi.

İGM başkanı Atay’da “Konu önemli, Bakanımız burada olduğu için süremiz kısıtlı. Bunu yarınki oturumumuzda görüşmeliyiz” dedi ve toplantı bitirilerek, Tarım Bakanı Mehdi Eker'in açılışını yaptığı Tarım Fuarı açılışına gidildi.

Toplantı, yapılan bu konuşmalardan sonra Cuma günü toplanmak üzere sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız